Time : 14:29:58
Date : 25 March 2008
Sender Name: Federale Politie - Police Federale

De Opsporingsdossiers in TELEFACTS Crime 26.03.2008

Dit zijn de gerechtelijke opsporingsdossiers die in TELEFACTS CRIME zullen gebracht worden :

DOSSIER 1 : Onbekende menselijke resten teruggevonden in het DUDEN park te VORST
De politie en het parket van Brussel zijn op zoek naar mensen die eind september van vorig jaar iets vreemds hebben gezien in het Dudenpark in Vorst.
Op 28 september 2007 werden rond half 6 's avonds menselijke resten van een volwassen man gevonden in het park. Het betreft een bekken en twee bovenbenen van een man die vermoedelijk niet langer dan enkele dagen daarvoor werd vermoord. Uit de vaststellingen blijkt verder dat de stoffelijke resten diezelfde vrijdag, vermoedelijk tussen 12 en 17 uur, in het park werden gedumpt.
(foto A4)
Naast deze lugubere vondst werden twee bladen gevonden met de tekst "WATASHI WA KIRA DESS", een tekst die voorkomt in een Japans stripverhaal of Manga, meer bepaald in de reeks "Death Note". In deze reeks rekent het hoofdpersonage KIRA af met personen uit het crimineel milieu, maar nooit op dergelijke wijze.
(foto Japans teken)
Vanaf de vindplaats troffen de onderzoekers een spoor van rijst aan tot bij een vreemd, mogelijk Japans teken in het gras, een kleine 50 meter verder.

De onderzoekers doen nu een oproep tot getuigen :
(foto vindplaats)
Wie was er op 28 september in het Dudenpark in Vorst en zag er vreemde personen of vreemde handelingen ? De dader nam ruimschoots de tijd om een spoor van rijst te maken en een symbool aan te brengen in het gras.
Ook als iemand die niets met de moord te maken heeft de sporen heeft aangebracht, willen de onderzoekers dat graag weten.

Mogelijk kwam de dader met een wagen ter plaatse of met een ander transportmiddel ? De menselijke resten wegen immers zo'n 20 kilogram. Een voertuig op klaarlichte dag in het park moet zeker zijn opgevallen. Misschien heeft iemand dit gezien, maar geen enkel vermoeden gehad dat de bestuurder zich wilde ontdoen van menselijke resten.

Meent u nuttige informatie te kunnen geven met betrekking tot dit moordonderzoek, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders. Alle tips zijn welkom via het gratis telefoonnummer 0800 91.119 Tips zijn ook welkom via e-mail opsporingen@politie.be.

DOSSIER 2 : Overvallen in de regio Vilvoorde - Grimbergen (robottekening)
De politie en het parket van Brussel zouden graag deze man willen kennen. Hij zou kunnen leiden naar een bende die al een tiental gewapende overvallen heeft gepleegd in Grimbergen en Vilvoorde. De voorlopig laatste overval gebeurde op 6 februari jongstleden, op een apotheek aan de Romeinsesteenweg in Strombeek-Bever. Die woensdagavond, rond kwart over 6, parkeerden drie onbekende mannen hun wagen tegenover de apotheek. Ze stapten de zaak binnen, gemaskerd en gewapend, en dwongen alle aanwezigen op de grond te gaan liggen. De klanten werden gefouilleerd en één kassa werd leeggeplunderd. Toen één van de overvallers aanstalten maakte om ook de tweede kassa leeg te roven, kwam één van de bedienden in actie. Hij stortte zich op de gangster en slaagde erin de bivakmuts van de dader af te trekken. Hierop sloegen de overvallers op de vlucht.

Het parket geeft vandaag de robottekening van de overvaller vrij. Het gaat om een man van ongeveer 18 jaar oud. Hij is mager en 1m60 à
1m65 groot. Hij heeft een getaande huidskleur en zeer kort zwart haar. Hij droeg een zwarte vest boven een zwarte jeans. Hij sprak Frans en had een zware stem.

Meent u deze jongeman te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be
Dit bericht staat ook op www.politie.be in de rubriek "te identificeren"

DOSSIER 3 : Onbekende man te identificeren
De politie en het parket van Antwerpen vragen uw hulp voor de herkenning van een man die begin dit jaar onder de trein terecht kwam in Mortsel, maar die nog steeds niet kon worden geïdentificeerd.

De onbekende man kwam op vrijdagochtend 11 januari, even over 5 uur, onder de trein terecht op het traject Leuven ­ Antwerpen, ter hoogte van de Heirbaan in Mortsel.

De man is stevig gebouwd en wordt tussen 25 à 35 jaar oud geschat. Hij heeft lange bruine haren en een lange baard. Hij droeg een donkergroene vest boven een zwarte stoffen trainingsbroek en (foto) zwarte sportschoenen.

De man was rechtshandig en rookte sigaretten van het merk GAULOISE BLONDES.
Hij had autosleutels op zak van het merk VOLVO.
Misschien kunnen deze elementen helpen bij de herkenning van het slachtoffer.

Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer 0800 91.119.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Link to Press Release - NL