Ingezonden persbericht
()

()

()

()
"I can change the world with my own two hands." Deze tekst, van singer-songwriter Ben Harper, hebben we gekozen als slogan bij ons nieuwe beleidsplan. Met deze woorden spiegelen we ons aan het aanstekelijke optimisme van design en fashion. Premsela is ook optimistisch. De regering heeft ons vanaf 2009 benoemd tot sectorinstituut. Onze visie voor de komende vier jaar is vérstrekkend. In 2012 willen we in binnen- en buitenland worden gezien als een instituut dat samenwerkt met toonaangevende partners en inhoudelijk voorop loopt. Het beleidsplan is in zijn geheel te downloaden op onze website. > lees verder Illustratie: Cyprian Koscielniak ()

()

()

()

()
Zet het alvast in je agenda: het eerstvolgende grote internationale design- en modefestival vindt plaats in september van dit jaar in Amsterdam en Utrecht. Het festival toont een uiteenlopende mix van mode, design en kunst. Onder de paraplu van FreeDesigndom vallen bestaande evenementen zoals Object, Multiplicity en Streetlab, aangevuld met activiteiten van buitenlandse deelnemers zoals het Portugese Experimenta. De hele maand vullen verrassende, experimentele activiteiten de straten van beide steden. > lees verder ()

()

()

()

()
In april gaat Premsela Nederlands design wederom ondersteunen met een internationaal persevenement tijdens de Milan Design Week. We hebben 2000 journalisten uit de hele wereld uitgenodigd voor een persevenement op 16 april. Ontwerpers Jurgen Bey en Ineke Hans en curator Gareth Williams van het Victoria and Albert Museum in Londen gaan in discussie over het fenomeen 'Pronkstukken'. Gespreksleider is auteur en journalist Tracy Metz. Na de discussie krijgt de pers uitgebreide informatie uitgereikt over de Nederlandse tentoonstellingen in Milaan. > lees verder Joris Laarman/Droog Design, Bone Chair for Droog. Foto: Bas Helbers ()

()

()

()

()
Mensen houden van dingen. De achtste editie van Morf stelt deze liefde voor objecten centraal in een groot aantal artikelen, waaronder de prijswinnende stukken van de Morf essayprijsvraag. Winnaar van de eerste prijs, Gerard van den Akker, beschrijft in zijn essay zijn Boomslang: een computermuis die topprestaties paart aan een ongewone vormgeving. Robbert van Strien krijgt voor zijn essay de tweede prijs. Hij analyseert in zijn essay de gehechtheid aan zijn knuffelbeertje, elektrische gitaar en ciseleerhamer. Dirk Koppes, van dagblad De Pers, beoordeelde de 33 ingezonden essays. > lees meer ()

()

()

_
_
_
Spelen met eten in het keukenlaboratorium bij Platform21 = Cooking and Constructing. _
_
Tentoonstelling Show Yourself over het persoonlijke archief van Benno Premsela, Stadsarchief Amsterdam. _
_
Tentoonstelling Benno Premsela, voorvechter van homo-emancipatie , Openbare Bibliotheek Amsterdam. _
_
Tentoonstelling over de collectie textiele kunst van ontwerper Benno Premsela in het Centraal Museum Utrecht. _
_
Na Budapest reist de tentoonstelling over Nederlands grafisch design door naar de Fundación Carlos de Amberes in Madrid. _
_
Openbare lezing over waarden, normen en (ver)houdingen in de maatschappij door Prof. Dr. Mark Elchardus in het Engels. BNO, Amsterdam. _

_
Een trainingsmiddag in Heerlen voor docenten over het online architectuur-en-design lesprogramma. _

_
Fashion shows van Nederlandse designers en designers uit Istanbul tijdens de Streetlab Show Off in de Turkse stad. _
_

Bijeenkomst over het internationaal cultuurbeleid, Cruise Terminal Rotterdam, 13.00­18.30.