Theater de Uitstek


Persbericht

Theater de Uitstek
19 maart 2008

The Amazing Stroopwafels

Strooptocht
Vrijdag 11 april 2008

E 14,- / E 12,50
Muziektheater

Reprise

The Amazing Stroopwafels op strooptocht

The Amazing Stroopwafels, Wim Kerkhof, Rien de Bruin en Arie van der Graaf reizen nu al ruim 27 jaar stad en land af om op straten, pleinen en zalen hun liedjes ten gehore te brengen. Na 18 albums, 40 singles en 5300 optredens werd het plan opgevat een theatertournee te doen waarin de muziek op een heel andere manier voor het voetlicht zou worden gebracht. Vorig jaar zorgde deze tour voor een uitverkochte zaal, vandaar dat de Wafels weer op Strooptocht gaan langs Theater de Uitstek! Ze hebben veel van hun reisavonturen op muziek gezet.

Van de Oude Maasweg trekken ze naar Frankrijk, Hawaï en Tahiti. Ze raken bijna verzwolgen in de Bermuda Driehoek en naast een Deens-Tsjechisch lied klinkt een verstilde ode aan het hotel uit de 19de eeuw. Al sinds 1979 laten The Amazing Stroopwafels de vonken ervan afvliegen en zij gaan hier onvermoeibaar door. Natuurlijk komen hun grote hits aan bod, maar ook veel nieuw repertoire. Deze muzikale ode aan de reisavonturen van de Stroopwafels is niet alleen heerlijk rommelig, maar ook verrassend humoristisch.



Cabaret² Jong en Oud

Ted Griffioen / Menno Nicolai

Vrijdag 4 april 2008, 20.15 uur
E 12,50 / E 11,- / E 10,-

Combi-cabaret

Stamgastvoorstelling
Cabaret² Jong en Oud

Ted Griffioen / Menno Nicolai

Jong en Oud is twee cabaretvoorstellingen voor de prijs van één! Maak kennis met Ted Griffioen (22) en Menno Nicolai (62). Tussen deze twee cabaretiers zit een leeftijdsverschil van 40 jaar. Dat geeft een mooi contrast in belevingswereld en opvattingen.

Ted Griffioen speelt een gedeelte uit zijn programma "The Blues". Niet voor niks heeft Ted's eerste programma als titel "The Blues". Zijn omgeving biedt inspiratie genoeg om de blues van te krijgen. Zijn vriendin is daarbij het stralende middelpunt. "Ze is de vrouw van mijn dromen, maar dankzij haar lig ik nachtenlang wakker." Ted is in zijn voorstelling niet altijd even aardig voor haar, maar stiekem is hij dol op haar. Want je kunt toch pas echt gelukkig zijn als je weet wat ongeluk is? Ted Griffioen won de publieksprijs op Cameretten 2004. Hij is op het podium volledig in zijn element. De eenvoud van zijn stand-upachtige verhalen en taalvaardige liedjes, omlijst met een prachtige zangstem, imponeren. Met verrassende wendingen blijft hij zijn publiek altijd twee stappen voor. "Het publiek gaat helemaal plat voor deze charmante lefgozer" schreef het Algemeen Dagblad. Kortom een talent voor de toekomst!

Menno Nicolai (1945) had tot zijn 55ste een nette betrekking. Geholpen door het toeval kwam de koppige Fries alsnog in hem naar boven en gooide hij het roer radicaal om. Hij begon te schrijven, nam zangles en meldde zich bij een cabaretfestival. Menno Nicolai is het eerste aansjokkende talent van Nederland. Menno is een taalvaardig en innemend verteller. Met zijn koddige corpulente en opa-achtige voorkomen weet hij het ijs onmiddellijk te breken, al was het alleen maar vanwege zijn gewicht. Zijn droogkomische Godfried Bomansachtige humor werkt onbedaarlijk op de lachspieren. Tussen het zapcabaret van de ADHD-generatie vormt Menno een oase van inhoud en rust met aanstekelijke humor. Menno heeft 60 jaar bagage op zijn rug en kan dus behoorlijk uitpakken. Zijn zelfspot is doeltreffend en relativerend. In "Toeval" geeft hij een zeer herkenbare inkijk in zijn leven van uitgestelde keuzes, mislukte relaties en een gebrek aan talent voor het vaderschap. Menno won in 2004 de jury- en de publieksprijs op het Festival CabareteSKE.


Schaop

Etienne Borgers

Zondag 13 april 2008, 15.00 uur
E 7,50 / E 5,-

Familievoorstelling 4+
Schaop

Etienne Borgers

Mølsk woont in een kast. Om hem heen is de Grote Wereld. Mølsk wil graag naar buiten, maar hij durft niet want in de kast is het veilig. Een eindje verderop staat Schaop, midden in de Grote Wereld. Schaop staat iedere dag heel rustig te kauwen. "Hoe doe jij dat toch, Schaop? Ben jij niet bang? Kun je mij dat leren?" Vandaag leert Mølsk iets van Schaop en samen hebben ze iets te vieren! Een speelse en ontroerende muzikale voorstelling over onzeker zijn en moed hebben.

Spel: Etienne Borgers en Schaap Concept: Etienne Borgers, Hans Spin, Emile Schra Composities: Etienne Borgers Regie: Hans Spin Dramaturgie: Emile Schra Decor: Thierry van Raay Kostuum: Petra de Bruyn Grafisch ontwerp: Fred Thie.