Ingezonden persbericht


Donate your space!
Modellen doneerden lichaam voor millenniumdoelen op Amsterdam CS

Met een opvallende actie vóór Amsterdam Centraal verrasten 8 modellen op 26 maart het reizende publiek. De modellen leken gewone voorbijgangers, totdat zij één voor één hun kleding uittrokken. Slechts gehuld in speciale tape toonden zij gedoneerde voorwerpen. Met deze overrompelende show is de campagne Donate Your Space officieel gestart. Move Your World roept hiermee jongeren op ruimte te doneren voor de 8 millenniumdoelen.

De 8 millenniumdoelen zijn in 2000 opgesteld en moeten voor 2015 een einde maken aan de grote wereldproblemen. Deze doelen verdienen de aandacht van iedereen en vooral van de regering. Onze leiders zijn op 25 september bij de VN top in New York waar zij de voortgang van de millenniumdoelen bespreken. En wij vinden dat er meer moet worden gedaan om deze doelen te halen!

Iedereen heeft wel wat ruimte over. Bijvoorbeeld op je fiets, je balkon, je lichaam, of op je website. Daarom roepen we iedereen op om díe ruimte te gebruiken om aandacht te vragen voor de 8 millenniumdoelen. Op de website www.donateyourspace.nl kan gratis lint en stickers worden besteld waarmee je je omgeving kunt laten zien voor welk doel je staat. Én zo kun je de wereldleiders laten zien dat er iets moet gebeuren.

Donate Your Space is een initiatief van Move Your World in samenwerking met studenten van de Hallo© academie. Ook doneren diverse organisaties ruimte. Boomerang taped een deel van haar rekken in, MTV en TMF doneren zendtijd, Pool heeft de spots vrijwillig gemaakt en Moon heeft haar tijd gedoneerd om de site te bouwen. In de campagne roepen we meer bedrijven en alle jongeren in Nederland op om ruimte te doneren voor een betere wereld voor iedereen.Noot voor redacties:

Ingezonden persbericht