Ingezonden persberichtSamenwerking KNKV en Frisbeebond

Zeist 26 maart 2008 - Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en de Nederlandse Frisbeebond (NFB) gaan samenwerken. Het samenwerkingscontract werd op 25 maart voorafgaand aan de Algemene Vergadering van NOC*NSF ondertekend. De samenwerking is een stap op weg naar de realisatie van structurele en succesvolle samenwerkingsverbanden tussen sportbonden. Sportkoepel NOC*NSF stimuleert de samenwerking.

Het KNKV en de NFB zijn verheugd te melden dat zij een samenwerkingscontract hebben getekend. Door deze samenwerking zal de capaciteit en slagkracht van de NFB vergroot worden. In het eerste jaar zal het KNKV administratieve, communicatieve en ondersteunende werkzaamheden verrichten. Naast een samenwerking van de bonden zal ook samenwerking op verenigingsniveau worden gestimuleerd. Korfbal- en frisbeeverenigingen kunnen op deze manier een gevarieerd sportaanbod creëren voor hun leden (maar ook bezoekers) wat kan leiden tot ledenbehoud en -winst. Wellicht dat deze opzet een nog groter aanbod van sporten en samenwerking met andere bonden tot gevolg heeft.

De NFB zal vanaf nu te vinden zijn op het bondsbureau in Zeist. Voorzitter van de NFB, Hylke de Vries, is zeer enthousiast. "Deze samenwerking is een grote stap in de professionalisering van de frisbeesporten in Nederland." Ook KNKV-directeur Vincent Andringa is zeer tevreden met deze samenwerking. "Om de georganiseerde sport in Nederland een impuls te geven en te versterken, is samenwerking een must. Door efficiënt gebruik te maken van personeel, huisvesting en overige middelen zal de organisatiekracht van beide bonden worden vergroot."