TNT Group

Persbericht

Internationale vakbonden en TNT bespreken arbeidsvoorwaarden

26 maart 2008, 17:45 CET - Amsterdam, Vandaag heeft een delegatie van de internationale vakbondskoepel UNI (Union Network International) constructief overleg gevoerd met vertegenwoordigers van TNT. Naast UNI namen Abva/Kabo, FNV Bondgenoten en de International Transport Workers' Federation (ITF) deel aan het gesprek.

Doel van het gesprek was het over en weer verduidelijken van de standpunten inzake de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers in de postbranche in de diverse landen waar TNT actief is. De arbeidsvoorwaarden in de postbranche in met name Duitsland en Nederland stonden hierbij centraal.

"We kunnen terugkijken op een constructief gesprek", aldus Herna Verhagen, Managing Director Group HR bij TNT. TNT is en blijft voorstander van een fair en reeel minimumloon. Verhagen: "Minimumloon moet echter niet worden gebruikt om concurrentie te belemmeren of een marktpartij te beschermen."

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden