Ingezonden persbericht


Succesvolle Paasraces Wijzonol Rhesus Racing met drie podia

APELDOORN - Wijzonol Rhesus Racing heeft een succesvol paasweekeinde achter de rug. Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort belandde de race-equipe uit Apeldoorn met maar liefst drie man op het podium. Zo werd Addie van de Ven tweede tijdens de tweede race van de Clio Cup. In die klasse was ook Paul Vahstal succesvol. Hij eindigde als derde en nam plaats naast zijn teamgenoot op het podium. Verder deed Jeroen den Boer goede zaken tijdens de eerste race om de Formido Suzuki Swift Cup. Hij scoorde met zijn tweede plaats en een vierde in de tweede race zeer veel punten voor het kampioenschap. De rookie van Wijzonol Rhesus Racing; Alexander Keijzers maakte een uitstekend debuut in de autosport.

Het Wijzonol Rhesus Racing Team komt in seizoen 2008 met een sterke brigade aan de start van de races van het Dutch Power Pack. Na een uitstekend debuut seizoen 2007 in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, heeft het enthousiaste team zich dankzij de steun van Wijzonol Bouwverven en de Galaxy Group uitgebreid naar vier rijders. Addie van de Ven en Paul Vahstal opereren in de Clio Cup, terwijl Jeroen den Boer en Alexander Keijzers uitkomen in de Formido Swift Cup.

Tot grote vreugde van de teamleden, de gasten en relaties wist de brigade van André Kool maar liefst drie keer het podium te behalen. Teambaas Kool was uiteraard zeer in zijn nopjes met de fraaie resultaten van het paasweekeinde. "Dit is absoluut positief. Na een teleurstellende eerste Clio-race, waarin Addie er in de tweede bocht af werd gereden en Paul door een mislukte pitstop zijn podiumkansen in rook op zag gaan, volgde een voor ons succesvolle Suzuki Swift-race. Jeroen belandde daarin op het podium en de tweede Clio-race deed de eerste race totaal vergeten door nog eens twee Wijzonol-coureurs op het podium te zien", aldus Kool.

Dat de eerste race van Paul Vahstal voor Wijzonol in de Clio Cup succesvol zou eindigen had Kool zien aankomen. "Ik heb de race samen met Marlies van Wijhe, de directeur van Wijzonol Bouwverven, vanuit de toren op het circuit gevolgd. We zeiden al tegen elkaar 'als die twee concurrenten met elkaar in de clinch gaan, zou Paul er wel eens met de derde plek vandoor kunnen gaan'. En inderdaad, voor hen eindigde dat gevecht in tranen en voor ons in vreugde", vertelde Kool. Naast Vahstal zag de Rhesus teambaas tevens zijn andere protégé Addie van de Ven vechten om de overwinning. "Addie was beduidend sneller, maar hij reed met zijn kop. Uiteindelijk scoorde hij op de natte baan een mooie tweede plek. Goed voor veel punten voor het kampioenschap. Ik wil Team Bleekemolen dan ook bedanken voor het prepareren van de Clio's. Zij hebben keihard gewerkt aan de auto van Addie. Hij was gecrasht in de eerste race en de crew heeft de auto in no-time moeten oplappen", aldus de enthousiaste Kool over zijn Renault Clio-coureurs.

Tijdens de races om de Suzuki Swift Cup zag Kool tot zijn genoegen, hoe het ook in die klasse goed zit met zijn team. Kool: "Alexander Keijzers heeft heel goed gereden. Het was zijn eerste ervaring in de autosport. Met een twaalfde plek in de eerste race en een zestiende positie in de tweede race. Jeroen den Boer heeft op zijn beurt super gereden met een mooie tweede plaats in de eerste race en een vierde plek in de tweede race. Ik ben de hele winter met de voorbereidingen op het seizoen bezig geweest. Hier doe je het voor. Zeker met een bomvolle sponsortent met gasten van Wijzonol, cosponsor Galaxy Group en Tony Keijzers."

De coureurs van Wijzonol Rhesus Racing Team dat dit seizoen in de Galaxy Group een nieuwe cosponsor heeft gevonden, blikken terug op de Paasraces.

PAUL VAHSTAL: "Het was weer een leerzaam weekend. In de eerste race zat ik in de topvijf maar toen veranderden de weersomstandigheden. Wat doe je? Welke banden leg je erop? Regenbanden of slicks? En wanneer kom je binnen? Iedereen kwam op hetzelfde moment in de pitlane. Daardoor ontstond een bepaalde chaos en verloor ik veel tijd. De pitstop hebben we nog niet helemaal in de vingers. Het enige dat we konden doen is hard rijden."

"Tijdens de tweede race had ik een goede start, die gepaard ging met het nodige duw- en trekwerk. Ik zag dat Pim van Riet en Addie van de Ven aan kop konden wegrijden. Ik zat in een groep die vocht om de derde podiumplek. Ik voelde dat het wel eens fout kon gaan, want waar twee honden vechten om één been gaat de derde ermee heen. We hadden nog een ronde, zij tikten elkaar aan en ik kon binnendoor. Dit succes hebben we met het hele Wijzonol-team gedaan: twee man op podium. Race twee heeft race één doen vergeten. Ik wil de hele crew bedanken voor hun geweldige inzet."

ADDIE VAN DE VEN: "Over mijn eerste race: delete. Ik had een heel slechte start. Ik dacht we hebben 45 minuten, ik doe rustig aan om geen schade te rijden, maar bij het aanremmen van de Gerlach-bocht kreeg ik een ram in de achterkant. Ik kon de auto niet meer houden. De rechter fusee was gebroken en de spoorstang was krom. Daarna hebben de monteurs van Bleekemolen veel werk moeten doen om de auto klaar te krijgen voor de tweede race. Vlak van tevoren was de auto weer gerestaureerd."

"In de tweede race had ik een goede start en nam ik de kop. Omdat ik 's ochtends niet had kunnen rijden, moest ik weer in mijn ritme komen. Daardoor kwam Pim van Riet me voorbij. Samen konden we een gaatje slaan. Toen het begon te sneeuwen hadden we met onze regenbanden een goede uitgangspositie. Pim en ik sloegen een gaatje. Ik zette in de laatste paar ronden de aanval in, maar het lukte net niet en ik werd tweede. Heerlijk daar op dat podium, uitkijkend over alle enthousiaste mensen van Wijzonol en Galaxy Group die me toejuichten. De jongens van Bleekemolen hebben echt topwerk verricht om de auto op tijd weer helemaal tiptop te krijgen."

JEROEN DEN BOER: "De eerste race ging absoluut goed. We hadden afgesproken met de uiteindelijke winnaar Hans Bos een gaatje te slaan. Het begon onderweg te sneeuwen maar daar had ik weinig last van. Het werd niet heel glad. In het laatste rondje heb ik het nog geprobeerd om de kop te pakken. Tevergeefs. Maar een tweede plaats is een lekkere start. Dat ik tijdens mijn eerste race in deze klasse meteen een podiumplaats pak, vind ik best wel super."

"Tijdens de tweede race had ik niet zo'n heel goede start. Al zat ik al in het begin in de kopgroep van drie. Later kwam nog twee man erbij. Helaas kreeg ik problemen met de ABS-remmen en belandde ik net naast het podium op een vierde plek. Desondanks kunnen we spreken van een goed begin. Ik denk dat iedereen bij Wijzonol Rhesus Racing tevreden is. Alles is goed verlopen. Ik heb iedereen met een glimlach rond zien lopen. Dus louter tevreden mensen. Tijdens de Pinksterraces ga ik weer voor het podium."

ALEXANDER KEIJZERS: "Het was mijn allereerste raceweekend. Addie van de Ven heeft me de baan nog uitgelegd; ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik kwalificeerde me verrassend op een vijftiende plek en finishte de eerste race als twaalfde. Ik vond het fijn gaan in de natte omstandigheden. Ik ben rustig gebleven en heb behoudend en netjes de race uitgereden. Iedereen was heel tevreden. Omdat het zo lekker ging in de eerste race kreeg ik vertrouwen. Ik had niet verwacht in mijn debuutrace zo goed te scoren. Er staan 27 coureurs aan de start. Als je dan tijdens je debuut twaalfde wordt, doe je het goed."

"In de tweede race pushte ik waarschijnlijk teveel. Ik wilde té hard en had een paar momenten waarin ik dacht 'als dat maar goed gaat'. Verder kan ik spreken van een positief weekend. Alles bij Wijzonol Rhesus is goed geregeld en het zijn ook nog eens gezellige mensen."


---- --