Ingezonden persberichtNieuwe Stichting Promotie Orgaandonatie organiseert fietstochten:

Prominenten èn recreanten fietsen voor meer orgaandonoren

MAASTRICHT, 26 maart 2008 - Onlangs is in Maastricht de Stichting Promotie Orgaandonatie (SPO) opgericht. De stichting wil het aantal registraties in het donorregister verhogen door middel van sportieve recreatie. Een eerste activiteit van de SPO is een meerdaagse Euregionale fietstocht voor getransplanteerden, sympathisanten en recreanten in het weekend van 19, 20 en 21 september.

De tocht bestaat uit twee onderdelen. Enerzijds is er op zondag 21 september een toertocht voor sympathisanten en recreanten, op eigen gelegenheid en in eigen tempo. Daar aan voorafgaand is er een professionele tocht voor genodigden zoals getransplanteerden, bestuurders, sponsoren en het Pro Team Limburg op vrijdag en zaterdag. Reserveer dus alvast in de agenda: 19 en 20 of 21 september.

Donorregistratie
De stichting wil meer kennis overdragen aan het algemene publiek over het belang van transplantatie, orgaandonatie en dus: donorregistratie. Naar verwachting zal deze kennistoename leiden tot en andere houding ten opzichte van transplantatie en donatie. Nu is het veelal 'de ver van mijn bed show', terwijl iedereen daar nu al een steentje aan bij kan dragen. Uiteindelijk zal dit moeten resulteren in een toename van het aantal geregistreerde donoren.

De stichting Promotie Orgaandonatie is een initiatief van onder andere de Nierpatiënten Vereniging Maastricht (NVM), het Maastricht UMC+ en weet zich gesteund door tal van sponsoren en vrijwilligers.

De organisatie van de tocht zelf is in handen van bureau Event Management van Emiel Frambach uit St. Geertruid ( www.frambach-event-management.com ).

Zie voor meer informatie: www.orgaandonatie.azm.nl