Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


Concentra beloont drie journalisten met Soete-prijs

Drie journalisten van Gazet van Antwerpen hebben de Soete-prijs voor Journalistiek ter waarde van 5000 euro gewonnen. De prijs is een initiatief van professor Luc Soete, onafhankelijk bestuurder van Concentra, en beloont de beste verslaggeving in het eigen mediahuis.

Maaike Floor en Bénédicte Van Paeschen, die voor Gazet van Antwerpen berichtten over het proces Van Themsche, en senior writer Lex Molenaar, die de artikels van commentaar voorzag, kregen de allereerste Soete-prijs toegestopt. "Een indrukwekkende, gevarieerde en uitmuntende journalistieke reeks met respect voor de nabestaanden", is het verdict van de jury.
Niet alleen krantenjournalisten maakten kans op de Soete-prijs. "Alle journalisten die in vaste dienst werken voor een mediabedrijf dat aangesloten is bij Concentra Media, komen in aanmerking", aldus Luc Rademakers, hoofdredacteur van de Concentra-kranten. Bij de genomineerden waren ook GvA-journalist Sven Van Haezendonck, met zijn berichtgeving over de fraudezaak rond Glenn Janssens, en Kirsten Bertrand van Het Belang van Limburg.

Tine Marguillier