Gemeente Achtkarspelen


26 Maart Boomfeestdag in Achtkarspelen

Een week later dan een groot deel van Nederland doet de gemeente Achtkarspelen mee met de Nationale Boomfeestdag. Deze vindt dit jaar plaats naast de sporthal in Harkema op woensdag 26 maart. Deze dag is bedoeld om kinderen op een positieve manier te betrekken bij het belang de natuur te respecteren en te onderhouden.

In het kader van de landelijke actie "Plant een klimaatbosje" - onderdeel van de klimaatcampagne HIER.nu - zijn naast de sporthal in Harkema eind vorig jaar zes walnotenbomen geplant. Dit is de locatie voor het vieren van de Boomfeestdag in Achtkarspelen.

De Boomfeestdag begint om 9.00 uur met de onthulling van het herkenningsschild door Regina ter Steege directeur van Landschapsbeheer Friesland en het planten van een walnootboom. Daarnaast wordt uitleg gegeven over de landelijke klimaatcampagne www.hier.nu. Na het planten van de bomen krijgen de kinderen een traktatie en een heus Boomfeestdag-certificaat.

De scholen krijgen voorafgaand aan deze dag lesbrieven toegestuurd om de Boomfeestdag onder de aandacht van de kinderen te brengen. Deze Boomfeestdag komt tot stand in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland en It Fryske Gea.