Ingezonden persbericht


Marktplaats.nl start test met 'aanbevelingen'

Achterlaten van een beoordeling nu mogelijk in de groep Diensten

Emmeloord, 26 maart 2008 - Marktplaats.nl start vandaag met een test in de groep Diensten waarbij gebruikers een 'aanbeveling' kunnen plaatsen bij een advertentie. Afnemers van een dienst op Marktplaats.nl kunnen in een reactie bij de betreffende advertentie aangeven of ze de dienstaanbieder aanbevelen of juist niet. Dit geeft een beeld van het kwaliteitsniveau van de aangeboden dienst aan andere Marktplaats-gebruikers. Marktplaats.nl start met deze testfase in vier rubrieken binnen 'Diensten', namelijk in 'Oppas en Kinderopvang', 'Huishoudelijke hulp', 'Dieren | Oppas Verzorging en Les' en 'Klussers en Klusbedrijven'.

Door middel van een aanbeveling kunnen Marktplaats-gebruikers hun ervaring met de betreffende dienstaanbieder met anderen delen. Deze aanbeveling is door iedereen onderaan de advertentie te lezen, maar ook zelf eenvoudig te plaatsen bij een afgenomen dienst. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een email te sturen aan de persoon die de aanbeveling heeft geplaatst. Door het aanbieden van aanbevelingen bij de advertenties wordt het voor gebruikers eenvoudiger om in de buurt díe dienst te vinden die aan zijn/haar specifieke wensen voldoet.

"Inmiddels gebruiken heel veel Nederlanders Marktplaats niet alleen voor het vinden van producten maar ook voor het vinden van mensen en bedrijven die diensten leveren zoals klusjes, schilderwerk en oppashulp. Juist door het karakter van een dienstenadvertentie is een aanbeveling van toegevoegde waarde", vertelt Eugenie van Wiechen, managing director eBay.nl & Marktplaats.nl. "Bij een dienst als een oppas of een klusjesman is het prettig om te weten wat andere Marktplaats-gebruikers van de dienstverlening vinden. Aan de andere kant kunnen dienstaanbieders zich duidelijk onderscheiden met goede referenties."

De groep Diensten op Marktplaats.nl heeft een enorme groei doorgemaakt sinds de start in 2005. Het aantal bedrijven en consumenten dat een dienst aanbiedt is het afgelopen jaar verzesvoudigd naar ruim 150.000.

Kijk voor meer informatie over aanbevelingen op: http://statisch.marktplaats.nl/help/aanbevelingen/index.html

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 220.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.Ingezonden persbericht