DSM


Published: 08:15 26.03.2008 GMT+1 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM meldt goede start van het jaar en verhoogt jaarverwachting 2008

Tijdens de later vandaag te houden Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal DSM een trading update geven voor 2008.

De goede vraag en de sterke verkoopprijzen die DSM in het vierde kwartaal van 2007 in de meeste markten noteerde hebben zich in 2008 doorgezet. DSM heeft dankzij zijn sterke marktposities de prijzen weten te verhogen, vooral bij de Nutrition-activiteiten, die profiteren van zowel de differentiatiestrategieën van DSM als de over de hele linie hogere marktprijzen.

Ook bij andere onderdelen van DSM waren sterke businesstrends merkbaar, vooral bij Performance Materials, Fibre Intermediates en Agro. Daarnaast hadden de zeer goede productie- en operationele resultaten een gunstige invloed op de winstgevendheid.

Op basis van de momenteel beschikbare informatie verwacht DSM dat in het eerste kwartaal van 2008 het bedrijfsresultaat vóór bijzondere posten circa 20% hoger zal zijn dan in het eerste kwartaal van 2007. DSM verwacht nu dat behoudens onvoorziene economische omstandigheden het bedrijfsresultaat vóór bijzondere posten voor geheel 2008 naar alle waarschijnlijkheid hoger zal uitkomen dan het niveau van 2007, ondanks de momenteel significant zwakkere dollar en de gestegen grondstofprijzen.

DSM-Bestuursvoorzitter Feike Sijbesma gaf de volgende toelichting:

"Dit jaar is sterk begonnen met een goede vraag in de meeste van onze markten. Het resultaat van DSM is een duidelijke indicatie van de verbeterde kwaliteit van de winst die het gevolg is van de veranderingen in het profiel en de portfolio van de onderneming."

Nadere gegevens over de resultaten van DSM en de jaarverwachting zullen worden gegeven bij de publicatie van de DSM-cijfers over het eerste kwartaal van 2007 op 29 april 2008.


Conference call voor beleggers
Van 13:00 uur tot 13.30 uur verzorgt CFO Rolf-Dieter Schwalb een conference call voor beleggers. Inbelnummer +31-(0)70-3043380.
Vanaf 15.00 uur is de call te beluisteren via telefoonnummer +31-(0)70-315 4300, toegangscode 14 51 10 #.


DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een jaaromzet van bijna EUR 8,8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.dsm.com.