Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Onderzoek vechtpartij Dieren afgerond: 16 verdachten
Publicatiedatum: 26-3-2008 8:23:43

DIEREN - De politie heeft het onderzoek naar een vechtpartij in Dieren in het weekend van 24 en 25 november afgerond. De afgelopen weken zijn in totaal 16 verdachten verhoord op verdenking van openlijke geweldpleging. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Die zaterdagavond raakte een 33-jarige Dierenaar gewond aan zijn hand en ogen, na afloop van een feest in een horecagelegenheid in Dieren. Het slachtoffer zou enige tijd bewusteloos zijn geweest. Ook zou in het tumult een auto zijn vernield. De gewaarschuwde politie heeft de menigte uit elkaar gedreven en vervolgens keerde de rust terug. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer verzorgd.

Door zowel het slachtoffer van de vechtpartij als de eigenaar van de auto deden aangifte. Uit onderzoek is gebleken dat er ongeveer twintig personen betrokken zijn geweest bij de vechtpartij. De afgelopen weken zijn er door de politie meerde personen als verdachte of getuige verhoord, om zo een goed beeld te krijgen van het incident.

De aanleiding van het geheel zou hebben gelegen in een woordenwisseling tussen een man en een vrouw, waarmee anderen zich zouden hebben bemoeid. Er ontstonden twee groepen die daarna met elkaar het gevecht aangingen. Tegen 16 verdachten werd proces-verbaal opgemaakt, allemaal mannen in de leeftijd van 20 tot 35 jaar uit Dieren.

Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder gaat gebeuren.

(07-177465, 07-179864)

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315