MoMac neemt Franse ontwikkelaar van mobiele webtechnologie over

26/03/2008 08:32

PR Newswire

ROTTERDAM, Nederland, March 26 /PRNewswire/ --

- Met overname van Messagio krijgt Europese expansie verder vorm

MoMac maakte vandaag bekend dat het Messagio SAS heeft overgenomen. Het in Parijs gevestigde Messagio is een belangrijke partij op het gebied van mobiele media technologie in Frankrijk. Met deze overname kan het Nederlandse MoMac een grotere rol spelen op de Europese markten voor mobiele Internet diensten.

Messagio, opgericht in 2003, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van technologie voor onder meer mobiele websites, SMS, MMS en mobiele video. Messagio werkte eerder voor bedrijven als Eurosport, FIFA, PMU, AFP (Agence France Press) en l'Oreal. In 2006 lanceerde Messagio 'Mobispirit.com', een platform waarmee klanten binnen enkele minuten een eigen mobiele website met videoclips of SMS diensten kunnen opzetten. Messagio heeft verscheidene innovatieve softwareontwikkelingen op haar naam staan voor onder meer mobile 'handset' herkenning, site optimalisatie, video en publishing tools. Messagio zal haar activiteiten voortaan voortzetten als MoMac France.

Jop Pollmann, Chairman van MoMac en verantwoordelijk voor de internationale expansie, zegt hierover: "Deze acquisitie is een fantastische mogelijkheid voor MoMac om haar leidende positie verder te versterken op de Europese markt van mobiele Internet diensten aan mediabedrijven. De kennis van de lokale markt en de mobiele expertise die Messagio in huis heeft, zal ons helpen om ook Franse mediabedrijven goed te kunnen bedienen." Vorige week werd bekend dat MoMac is doorgedrongen tot de 200 finalisten die kans maken op een plaats bij de Red Herring 100 Europe, een lijst van de meest innovatieve en succesvolle technologiebedrijven in Europa.

MoMacs mobiele uitgeefplatform GoMedia ondersteunt inmiddels meer dan 500 mobiele websites. GoMedia stelt mediabedrijven in staat om zelf professionele mobiele sites te exploiteren, inclusief streaming video, mobiele advertenties en 'social networking'. Het platform maakt de mobiele websites geschikt voor zowel eenvoudige telefoons als ook voor 'smartphones', BlackBerry en iPhone.

Over MoMac

MoMac is opgericht in 2001 en heeft inmiddels meer dan 40 werknemers in dienst. Vanuit haar kantoren in Rotterdam, Londen, Parijs en Amsterdam ontwikkelt het mobiele sites in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Ierland, Zwitserland en Zuid-Afrika. MoMac werkt voor mediapartijen zoals Elsevier, DAG, Planet Internet, ITV, Emap (o.a. FHM, Heat en Mojo), IPC Media, Cnet, Sanoma (AutoWeek), MTV, ANP, Voetbal International, Publieke Omroep, SonyBMG en Ministry of Sound. Het bedrijf is eigendom van het Franse venture capital fonds Truffle Capital en het management.

http://www.momac.net