Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Camera Obscurastraat, Den Haag

Den Haag, 26 maart 2008

Brand in een woning, 5 mensen door brandweer gered.

Den Haag Door nog onbekende oorzaak was brand ontstaan achter de voordeur van een bovenwoning in de Camera Obscurastraat. De aanwezige bewoners zijn door de brandweer in veiligheid gebracht. Bij de brand raakte niemand gewond.

Bij aankomst van de brandweer stond de trap naar de bovenliggende woning op de eerste etage volledig in de brand waardoor de bewoners niet meer via de normale weg de woning konden verlaten. De 5 volwassen bewoners hadden voor aankomst van de brandweer het raam van de woonkamer aan de straatkant ingeslagen en een baby laten zakken. De baby is door omwonenden opgevangen. Van de nog aanwezigen volwassen zijn er 3 door de brandweer via een ladder uit de woning gehaald en de overige van een afdakje naast de woning. Alle bewoners zijn door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken maar hoefden niet te worden opgenomen. In afwachting van verdere opvang zijn zij tijdelijk opgevangen op het politiebureau.

Op verzoek van de brandweer steld de politie een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Door een combintie van slecht geparkeerde autos en een wegopbreking hadden de brandweervoertuigen moeite om ter plaatse te komen. Als gevolg hiervan heeft de brandweerinzet in het begin enige vertraging opgelopen.
De totale schade wordt geschat op 30.000,-.