Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 26-03-2008

Inbraak in school
VALTHERMOND Tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen vond er een inbraak plaats in een school aan de Gildeweg. Een ruit werd vernield waarna een computersysteemkast werd weggenomen. (08-121968)

Politie bekeurt alcomobilist
EMMEN Dinsdagmiddag liep een 22-jarige automobilist uit Klazienaveen tegen de lamp. De man reed zonder gordel in zijn auto over de Statenweg, reed door rood licht op de kruising met de Boermarkeweg en gooide een peuk uit zijn raam. Na controle bleek dat deze beginnend bestuurder

onder invloed, 400 ug/l, was. Voor de genoemde feiten werd hij bekeurd en kreeg na overleg met het parket een dagvaarding. Omdat de man beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. (08-124469)

Aanrijdingen ten gevolge van de gladheid
ASSEN - Vanaf dinsdagmorgen 05.30 tot dinsdagavond 21.00 uur vonden er ten gevolge van de gladheid ongeveer 40 aanrijdingen op verschillende plaatsen in Drenthe plaats. Bij deze door de politie geregistreerde hoofdzakelijk eenzijdige ongevallen raakten twee personen gewond. Op de Zuiderlaan in Meppel raakte s ochtends een 33-jarige inwoonster van IJhorst gewond. De vrouw ging tengevolge van de gladheid met haar scooter onderuit. Met een pijnlijke hand en been werd de ongelukkige bestuurster met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. In Peize belandde s morgens een 33-jarige autobestuurster uit die plaats met haar auto ten gevolge van de gladheid tegen een boom. Het ongeval gebeurde op de Heideweg. De vrouw moest met behulp van de brandweer uit de auto gehaald worden. Ze werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis. Ruim 30 van deze aanrijdingen vonden plaats in de ochtendspits van 06.00 tot 09.00 uur.

Woensdagmorgen van 05.30 tot 08.15 uur kreeg de politie 14 meldingen van verkeersongevallen door gladheid. Het ging om lichte schademeldingen waarbij 6 betrokkenen voor nader onderzoek overgebracht werden naar het ziekenhuis.

ANDEREN Op de Anloerweg raakte dinsdagmiddag een 68-jarige inwoonster van Rolde gewond. De vrouw verloor tijdens een hevige sneeuwbui de macht over het stuur van haar auto en botste tegen een boom. Ze moest voor onderzoek overgebracht worden naar het ziekenhuis. (08-122152

Rijden zonder rijbewijs en APK
KLAZIENAVEEN Dinsdagmiddag bekeurde de politie een 17-jarige inwoner van Barger Compascuum. De jongeman reed in een auto over de Kloostermanswijk. De auto was niet APK gekeurd en de jeugdige bestuurder mocht de auto niet besturen. (08-122114)

Politie houdt man aan terzake flessentrekkerij
ODOORN In een hotel aan de Hoofdstraat heeft de politie dinsdagmiddag een 49-jarige Hoogevener aangehouden. De man die gesignaleerd stond bij horecabedrijven als niet betalende gast bleek ook in Odoorn zijn rekening niet te kunnen betalen. De politie zocht de man tevens voor een soortgelijk feit in een hotel aan de Hoofdstraat in Westerbork. Daar vertrok de man zonder betaling van een rekening van bijna 700 euro. De man werd na aanhouding ingesloten en inverzekering gesteld. De politie onderzoekt of er meer gedupeerden zijn. (08-122162)

Aanrijding met paard
ODOORN Dinsdagavond kreeg een 30-jarige autobestuurder uit Klijndijk de schrik van zijn leven. De man die in zijn auto over de Hoofdstraat van Odoorn naar Klijndijk reed zag plotseling een paard de rijbaan oversteken. Een aanrijding was het gevolg waarbij het paard gewond raakte en de auto zwaar beschadigd. Het dier moest door een veearts behandeld worden. (08-122190)

Inbraak huisartsenpraktijk/apotheek
ZUIDWOLDE In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een huisartsenpraktijk/apotheek aan de Oosterweg. Door een ruit te vernielen konden de daders in het pand komen. De buit bestaat uit een onbekend geldbedrag. (08-122228/08-122238)

Stacaravanbrand
SCHOONLOO Op een camping aan de Westdorperstraat brandde dinsdagavond een verhuur- stacaravan geheel uit. Twee ernaast staande caravans liepen eveneens schade op. De oorzaak is niet bekend. (08-122178)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280