Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 26 maart

Fryslân, 26-03-2008 o Politieberichten van dinsdag 25 maart 07.00 uur t/m woensdag 26 maart 07.00 uur.

Berlikum: eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagmorgen een bloedproef laten afnemen van een 40-jarige inwoner van Berlikum. De man was met zijn auto in een langs de Gernierswei gelegen sloot terechtgekomen. Een ambulance nam de man mee naar het ziekenhuis voor onderzoek. Omdat vermoed werd dat de bestuurder had gedronken werd hem daar een bloedproef afgenomen.

Leeuwarden: woninginbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Jacob Binckesstraat. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men op onbekende wijze de woning binnen. Vervolgens werden onder meer een laptop en een mobiele telefoon weggenomen. De 20-jarige bewoner deed aangifte.

Wolvega: aanrijding met letsel
De politie heeft dinsdagmorgen hulp verleend bij een aanrijding op de Om Den Noort. Een 21-jarige automobiliste uit Luttelgeest was daar in een bocht door de gladheid frontaal tegen een haar tegemoetkomende vrachtauto gebotst die werd bestuurd door een 52-jarige inwoner van Sint Jansklooster. De vrouw werd met onder meer rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na onderzoek aldaar kon zij weer huiswaarts.

Leeuwarden: fietsster gewond na val
De politie heeft maandagmorgen assistentie verleend bij een ongeval op de Julianastraat. Een 14-jarige fietsster uit Leeuwarden was daar door de gladheid ten val gekomen. Ze werd met letsel aan haar gezicht per ambulance naar het ziekenhuis in de stad overgebracht.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Balistraat. Tussen maandagavond en dinsdagavond kwam men vermoedelijk binnen door middel van hengelen. Uit de woning werd een laptop en een portemonnee met inhoud weggenomen. De 20-jarige bewoonster deed aangifte.

Akkrum: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Suster van de Vegtstraat. Dinsdagmiddag kwam men binnen met de huissleutel. Deze sleutel zat namelijk vast een fietssleutel en de eigenaar had zijn fiets achter de woning niet op slot gezet. Uit de woning werden een laptop, digitale camera en een handtas weggenomen. De 38-jarige bewoonster deed aangifte.

Nijehaske A7: automobiliste en vrachtwagenchauffeur gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag op de A7 nabij Nijehaske een aanrijding afgehandeld, waarbij een 59-jarige automobiliste uit Enkhuizen en een vrachtwagenchauffeur (leeftijd onbekend) uit Zwartemeer gewond raakten. De chauffeur heeft vermoedelijk een rij stilstaande autos over het hoofd gezien en reed met hoge snelheid achter op de auto van de 59-jarige automobiliste uit Enkhuizen. De vrouw raakte bekneld in haar auto en de brandweer heeft haar bevrijd. Het slachtoffer werd door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter gestabiliseerd, waarna ze met de ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Ook de vrachtwagenchauffeur raakte gewond. Hij werd eveneens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevalanalyse heeft een onderzoek ingesteld.

Reduzum: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagmiddag op de Overijsselsestraatweg in Reduzum het rijbewijs van een 57-jarige automobilist uit Wirdum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een controle met de lasergun met 137 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur op deze weg is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Dokkum: politie onderzoekt diefstal minikraan
De politie onderzoekt de diefstal van een minikraan vanaf een ponton die in het water lag naast de Hendoweg. De oranje minikraan van het merk Palfinger werd vermoedelijk dinsdagochtend vanaf de ponton gestolen. Hiervoor werden eerst vier bouten verwijderd, waarmee de kraan aan de ponton was verankerd. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 43-jarige inwoner van Dokkum aangifte.

Franeker: inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Voltastraat. Dinsdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit van een deur. Uit de winkel werden drie boorhamers weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 25-jarige inwoner van Franeker aangifte.

Frieschepalen: brand in woning
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een woning aan De Ruske. De 49-jarige bewoonster had eerder die avond een asbak geleegd in een afvalbak in de keuken. Hierdoor ontstond brand en met behulp van de buurman werd dit brandje geblust. De vrouw ging vervolgens slapen. Ze werd s nachts echter wakker van een brandlucht. Eenmaal beneden bleek de gehele keuken in brand te staan. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de woning verloren ging. Ook een naastgelegen woning liep rook- en waterschade op.