Ingezonden persbericht


Werknemer bewuster bezig met carrière

Een op de zes weet precies waar hij over vijf jaar wil staan

Amsterdam, 26 maart 2008 - Nederlanders denken tegenwoordig een stuk concreter na over hun carrière. Zes van de tien werknemers zeggen in grote lijnen te weten wat zij willen bereiken en 17 procent weet zelfs precies waar hij over vijf jaar wil staan. Twee jaar geleden was dat nog 13 procent. Dit blijkt uit een tweejaarlijkse opiniepeiling van Monsterboard.nl onder 750 respondenten.

Het aantal mensen dat minder concreet over zijn carrière nadenkt, is gedaald van 34 naar 31 procent van de ondervraagden. 11 Procent geeft aan nog nooit over zijn carrière te hebben nagedacht. Dat aantal is hetzelfde als in 2006.

'Je ziet een nieuwe generatie werknemers opstaan die veel bewuster met zijn carrière bezig is dan vroeger', aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. 'Mensen zoeken steeds grondiger naar de baan die bij hen past en aansluit op hun wensen. Ik vind dit een goede ontwikkeling, want als je werk prettig is, is het leven ook prettiger.'

Weet jij wat je wilt bereiken in je carrière? 2008 2006 Ja, ik weet precies waar ik over vijf jaar wil staan 17% 13% Niet precies, maar in grote lijnen wel 41% 42%
Ik zie wel hoe het loopt 31% 34%
Nee, over mijn carrière heb ik nog nooit nagedacht 11% 11% 100% 100%

/// EINDE BERICHT ///

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel circa 60.000 vacatures en ruim 850.000 CV's. Per maand kent de site ruim 2.000.000 unieke bezoeken (januari 2008).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(TM), marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 locale websites, gevestigd in 35 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster(TM). Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 35 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index. Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com.

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht