Persbericht

Nieuwegein, 26 maart 2008

Ordina gooit Business Intelligence Academy in de strijd om nieuwe medewerkers

~ 67 trainees succesvol aan het werk bij klanten ~

Ordina is op 1 februari 2008 gestart met de vijfde Business Intelligence (BI) Academy. De BI Academy leidt jonge medewerkers op gedurende een intensieve training van twee maanden, waarna ze voor een periode van twee jaar aan de slag gaan als trainee bij klanten van Ordina. Tijdens deze periode worden ze klaargestoomd voor een functie als BI consultant. De BI Academy ging op 1 april 2005 voor het eerst van start. Inmiddels hebben 67 Ordina medewerkers de BI Academy succesvol doorlopen en zijn nu aan de slag als trainee.

De Ordina BI Academy is een bewuste keuze in de strijd om nieuwe medewerkers. In het traject van werving en selectie, voorafgaand aan iedere Academy-ronde, zoekt Ordina naar een mix HBO- of WO-studenten. Variërend van bedrijfskunde en bedrijfskundige informatica tot kunstmatige intelligentie en econometrie.

Het opleidingsprogramma wordt grotendeels door eigen, ervaren consultants en andere professionals verzorgd en begeleid. Waar nodig worden door de technologiepartners van Ordina maatwerk tool-trainingen gegeven. Maarten-Jan van Fulpen, Business Unit Manager OVW: "De Academy van Ordina biedt nieuwe medewerkers een inspirerende en uitdagende werkomgeving met meer dan voldoende ontplooiingsmogelijkheden. Zo zijn ze snel inhoudelijk bij een klant aan de slag en dat is toch wat ze willen. Dat verklaart het succes van dit programma."

Gedurende de eerste twee maanden komen de volgende onderwerpen aan bod: introductie Corporate Performance Management, introductie Business Intelligence en Datawarehousing, introductie databases, SQL-training datamodelleren, database-training, back/front end tool-training en kennismanagement.