Leidschendam-Voorburg (bijna) klaar voor NK Veldloop


LEIDSCHENDAM-VOORBURG, 20080319 -- De gemeente Leidschendam-Voorburg laat zich woensdag 26 maart in Katwijk van haar sportiefste kant zien. Met een team van maar liefst 53 lopers neemt zij dan deel aan het Nederlands kampioenschap Veldloop voor gemeenten, een jaarlijks terugkerend sportevenement waaraan alleen gemeenten mogen meedoen. Burgemeester Hans van der Sluijs reist mee als teamcaptain om zijn lopers aan te moedigen in hun strijd tegen ruim 4500 collega's uit ongeveer 350 gemeenten.

De hardlopers en supporters hebben er woensdag graag een dag vrij voor over om op dit landelijke evenement aan de start te verschijnen en de eer van Leidschendam-Voorburg hoog te houden. De lopers zijn er bijna klaar voor; deze week worden de laatste trainingskilometers afgelegd om goed voorbereid in Katwijk aan de start te kunnen verschijnen.
Er zijn wedstrijden van 6, 9 en 12 kilometer. Het parcours in Katwijk wordt nu al aangemerkt als een van de zwaarste in het bestaan van het evenement. Heen gaan de lopers over het strand en terug volgen zij een heuvelachtig parcours door `Hollands Duin'.
Het gemeentelijke veldloopteam hoopt zich tijdens het NK positief te onderscheiden van andere gemeenten en zal zich in ieder geval van zijn beste en sportiefste kant laten zien. Bovendien is er dit jaar een serieuze kans dat enkele lopers van Leidschendam-Voorburg met hun individuele prestatie in de prijzen lopen.

Gemeente Leidschendam-Voorburg