AT5 toont oplossing files A10


AMSTERDAM, 20080325 -- Met 888 kilometer file op de Nederlandse snelwegen was het vanochtend de een na drukste ochtendspits ooit, meldde de ANWB. Samenwerken op afstand is een veelbelovend alternatief voor in de file staan. In het programma Amsterdam INC van AT5, op woensdag 26 maart 2008 om (o.a.) 12.30 uur, laat het tienkoppige belastingadvieskantoor Sajet Telting & Partners zien hoe zij dit alternatief toepassen. Dat terwijl voor de deur van hun kantoor iedere dag weer, 's ochtends en 's avonds, een lange rij auto's voorbij kruipt op de Zuid As van de ring A10.

Ronald Postma is Mobiliteitsmakelaar, aangesteld door VNO NCW West en tien grote werkgevers waaronder Nationale Nederlanden, Aegon, Siemens en Rabobank. In de uitzending legt hij uit waarom thuiswerken in principe een file-vriendelijk alternatief is. Ook al biedt thuiswerken uitkomst tegen files, bijna iedereen sluit toch trouw en geduldig elke ochtend in de file aan. Enerzijds heeft dat een mentale oorzaak, de mens is nu eenmaal een gewoontedier. Anderzijds is thuiswerken vaak nog niet toereikend. Succesvol thuiswerken omvat meer dan alleen een computer met inbelmogelijkheden. De medewerkers van Sajet Telting & Partners werken succesvol samen op afstand door gebruik te maken van de diensten van Offixs.



De oplossing voor files zoals getoond in het programma van AT5 gaat verder dan alleen het mogelijk maken van thuiswerken, het gaat om samenwerken op afstand.



Zender: AT5

Programma: Amsterdam INC

Datum: Woensdag 26 maart 2008

Tijd: 12.30 en ieder uur daaropvolgend, 21.05 uur en 23.55 (herhaling)



De uitzending is vervolgens ook te zien op: www.amsterdaminc.tv - Uitzendingen Amsterdam INC 26 maart 2008