Ondernemer brengt alternatief voor Lokale Tv op de markt


Alternatief voor de lokale omroep

HEUSDEN, 20080326 -- Iedere periode van vier jaar is het weer een gevecht in omroepland om de begeerde zendmachtiging van het Commissariaat van de Media te bemachtigen, danwel te behouden voor de Lokale Omroepen. Er kan immers maar een omroep actief zijn per gemeente. Een ondernemer uit Heusden ging brainstormen en kwam met een uniek Webtv concept voor op internet.

Er zijn vele honderden lokale omroepen in Nederland, maar een nog groter aantal mensen heeft de ambitie om een lokale omroep te beginnen doch de mogelijkheden zijn er niet, omdat er maar een omroep per gemeente mag zijn. Concurrentie is er dus niet wat ook tenkoste gaat van de kwaliteit. Een internetondernemer die nieuwe concepten op de markt brengt is in dit segment gesprongen en heeft een systeem laten ontwikkelen waarmee binnen een dag een lokale omroep kan worden opgezet via internet. Dit valt niet onder het Comissariaat van de Media dus alle strenge regeltjes w.o. sluikreclame is niet meer van toepassing.

Alle programma's kunnen vooraf worden geupload naar een speciale videoserver van Streamzilla. De programma's zijn pas te starten op de vooraf ingestelde datum en tijdstip net als bij de normale tv. De programma's worden voorafgegaan door "random" reclamevideo-commericals van bedrijven. Deze bedrijven kopen een x-tal views in per maand welke worden ingesteld met een bepaald maximum per dag. Daardoor houdt de adverteerder zijn reclamebudget in eigen hand.

Er is ook een dagelijks journaal op een vast tijdstip die wordt voorafgegaan door drie reclame-commericals niet als op TV. Deze zijn appart instelbaar.

Daarnaast is een roulerende beeldkrant is ingebouwd voor de korte berichten. Een vaste nieuwsrubriek ondersteund het systeem als een volwaardige nieuwsbron.

Het systeem wordt opgezet volgens een vast stramien doch de eigen huisstijl, intro en fotomateriaal maken iedere webtv weer tot een eigen geheel. Daarnaast zullen er later meerdere opties worden toegevoegd w.o. radio en live uitzendingen.

Het systeem wordt onder licentie op de markt gebracht, d.w.z dat men de de beschikking heeft over het systeem en dat deze eenmalig op een speciale server wordt geinstalleerd. Het voordeel hiervan is, dat er bij updates en aanpassingen, of storingen snel kan worden ingegrepen. De video's worden gehost bij Streamzilla, een hostingprovider van streamingmedia die ruime ervaring heeft op dit gebied en zaken doet met grote bedrijven.

Wilt u meer info over het syteem en de mogelijkheden stuurt u dan een mailtje naar info@conceptenenideeen.nl