Ingezonden persbericht


Woensdag 26 maart, 20.00 uur

DeBalie Amsterdam

EUTOPIA EN KOSMOPOLIS PRESENTEREN: YES WE CAN

Holland Loves Muslims is een campagne tegen de verharding tegenover moslims, die de Nederlandse samenleving op vreedzame manier een spiegel wil voorhouden. Een initiatief van Instituut Eutopia, gedragen door een Nederlandse intellectuelen, journalisten, kunstenaars en andere cultuurdragers met een meervoudige culturele actergrond, die hun stem willen verheffen tegen het idee dat Nederland verwikkeld is in een 'oorlog met de islam'.

Op www.hollandlovesmuslims.com kunnen moslims en niet-moslims een petitie ondertekenen met de volgende strekking: 'Deze boodschap is gericht aan onze Nederlandse medeburgers - moslims én niet-moslims. Zodat we niet vergetten, voor we beginnen te praten over 'de islam', eerst de gezichten voor ons te zien van onze collega's, vrienden, medestudenten en zakenpartners - moslims én niet-mosliims. Wij willen laten zien dat Wilders en andere moslimbashers niet de baas zijn in dit land'.

Er zijn twee T-shirts te bestellen met de tekst 'Holland â(TM)¥ Muslims' en (in het Nederlands en Arabisch) 'Muslims â(TM)¥ Holland'. Door het T-shirt aan te schaffen, steunt men de actie.

Holland Loves Muslims wil zoveel mogelijk handtekeningen ophalen, en de actie afsluiten op woensdag 26 maart met een bijeenkomst in de Balie in Amsterdam. Acht schrijvers en kunstenaars, zijn gevraagd om prikkelende statements te geven over de vraag: 'hoe kunnen we saamhorigheid stimuleren tussen islamitische en niet-islamitische Nederlanders' Op deze prangende vraag wordt het antwoord gezocht, in woord, muziek en theaterperformance.

Met o.a.

Rachida Azough (directeur kosmopolis), Mariwan Kanie (politicoloog, UVA), Samira Ahli (journalist) en Nurnaz Deniz (kunstenaars&co) .

Muziek van jonge rapper Neehnah (http://www.neenah-music.com/)

Karim Eharruyen (mystiek musicus www.karimeharruyen.com )

De bijeenkomst is tot stand gekomen in samenwerking met Kosmopolis.

Link: http://www.kosmopolis.nl/

Plaats: De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10

1017 RR Amsterdam

tel: 020-5535100 (De kassa is geopend op werkdagen van 17.00 uur t/m 21.00)

www.debalie.nl


---

Noot voor de redactie:
meer informatie? (

Ingezonden persbericht