Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 26 maart 2008

Persbericht

Gemeente De Wolden pakt afzet vrijkomend hak- en snoeimateriaal anders aan

De gemeente De Wolden gaat de afzet van vrijkomend hak- en snoeimateriaal anders aanpakken en stapt hiermee af van de werkwijze met een wachtlijst. Hiervoor is gekozen omdat de bestaande werkwijze zeer bewerkelijk is en bovendien hoge kosten met zich meebrengt. Geïnteresseerden kunnen echter nog steeds hakhout of snoeisnippers ontvangen.

Biobrandstof
Hak- en snoeimateriaal wordt steeds minder als afval gezien. Met name voor snoeisnippers is een markt aan het ontstaan om dit als biobrandstof te gaan gebruiken. De gemeente wil haar bijdrage leveren aan het milieu door vrijkomend hak- en snoeimateriaal in grote partijen af te zetten zodat deze kunnen worden gebruikt voor biobrandstof.

Kleinere partijen voor geïnteresseerden
Indien inwoners belangstelling hebben voor kleinere partijen hakhout en/of snoeisnippers kunnen zij deze nog uitsluitend zelf afhalen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de gemeentewinkel via telefoonnummer (0528) 378200. Het afhalen van snoeisnippers is gratis. Voor hakhout wordt momenteel een bedrag van E 20,- per m3 berekend. Het totaalbedrag dient contant te worden afgerekend wanneer het hakhout wordt afgehaald.

Overgangsregeling
Voor inwoners die op de wachtlijsten staan, geldt een overgangsregeling in de vorm van een voorrangspositie. Indien men van deze voorrangspositie gebruik wenst te maken kan men zich melden bij de gemeentewinkel. De overgangsregeling loopt tot 1 mei 2008.
Gemeente De Wolden