Gemeente Rotterdam

Nr. 45

26 maart 2008

Rotterdam en Kaapverdië maken afspraken over samenwerking

Burgemeester Ivo Opstelten en de heer Victor Borges, minister van Buitenlandse Zaken van Kaapverdië, hebben vanmiddag op het stadhuis van Rotterdam een intentieverklaring ondertekend voor nauwere samenwerking tussen Rotterdamse organisaties en hun counterparts in Kaapverdië. Het gaat daarbij met name om uitwisseling van kennis en know-how tussen de Kamers van Koophandel, de politiekorpsen, openbaar ministeries en culturele instellingen.

Zowel de Rotterdamse politie (in het kader van het herkomstlanden beleid en het project Divers Blauw) als het Rotterdamse openbaar ministerie zijn inmiddels bezig contacten te ontwikkelen met Kaapverdië om de cultuur van dat land en van de Rotterdammers met roots in Kaapverdië beter te leren kennen.

Daarnaast zal wederom kennisuitwisseling worden aangeboden door gemeentelijke diensten aan de Kaapverdische gemeentes Praia en Sao Vicente. Dit zal pas worden uitgewerkt na de lokale verkiezingen in Kaapverdië van april 2008.

Bij de ondertekening waren tevens de Kaapverdische minister van Economische Zaken, de heer Brito, korpschef Meijboom en Hoofdofficier van Justitie Korvinus aanwezig.

Noot voor de redactie/