Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Middag voor mantelzorg (13-3-2008)

Op 26 maart vindt een bijzondere bijeenkomst plaats voor mantelzorgers in de gemeente Meppel. De middag wordt georganiseerd samen met Stichting Welzijn Meppel Westerveld en het contactpunt Mantelzorg.

Het wordt een bijzondere middag waarin de intensieve zorg voor anderen centraal staat. Maar dan even helemaal anders. Het thema van de middag is:
Die mantel past ons allemaal. Niet iedereen trekt hem aan.

De organisatoren willen heel graag kennismaken met zoveel mogelijk mantelzorgers.
Waarom?
Omdat zij ons als gemeente en als contactpunt Mantelzorg het beste kunnen vertellen hoe we de mantelzorger kunnen ondersteunen. Wij streven er naar ons beleid als gemeente over mantelzorg te baseren op de persoonlijke visie en ervaringen van de mantelzorgers. Het wordt dus vooral een middag luisteren naar die ervaringen! Maar het wordt ook vooral een leuke middag voor de mantelzorgers.

Kent u iemand in uw omgeving die mantelzorg verleent of bent u zelf een mantelzorger? Dan bent u van harte welkom!
Uitnodigingen voor de middag worden volgende week woensdag huis-aan-huis bezorgd in de hele gemeente. Ook kan de uitnodiging onderaan deze pagina worden gedownload.

Een bijzonder onderdeel van de middag is de film âMiekeâ. Een ontroerende korte over een oude dame die lijdt aan een ernstige vorm van dementie. Mieke (91) wordt twee ochtenden per week door Gemma Brans opgehaald uit het verzorgingshuis.In de film zien we hoe Gemma op beeldende wijze zorg verleent.

uitnodiging middag mantelzorg.pdf