Symposium zorgen voor kleine overwinningen (vooraankondiging)

13/12/2007 12:06



Stichting Prisma



13 december 2007 - Iedereen doet ertoe. Dus óók mensen met een lichte of ernstige verstandelijke beperking en met psychiatrische stoornissen en/of gedragproblemen (SGLVG en SGEVG). Stichting Prisma verleent ruim 100 jaar zorg en ondersteuning aan deze cliëntgroep. We hebben veel expertise in huis om de cliënten steeds beter te behandelen en te begeleiden. Stapsgewijs werken we samen aan kleine overwinningen. Die maken de cliënten sterker en hun omgeving veiliger. Veel cliënten zijn Ter Beschikking gesteld aan de Zorg (TBZ). Zij hebben levenslang behoefte aan zeer intensieve zorg. Zij zijn ook de moeite waard.

Prisma wil deze cliënten meer zichtbaar maken en voor hen en hun behandeling maatschappelijke erkenning krijgen. Zij mogen met hun problematiek niet langer buiten de boot vallen. Daarom organiseren wij op 27 maart 2008 het landelijke symposium Zorgen voor kleine overwinningen voor mensen uit het veld, bestuurders, beleidsmakers, financiers en vertegenwoordigers uit de politiek.

Veel SGLVG en SGEVG cliënten hebben langdurig één-op-één begeleiding nodig. Deze intensieve zorg kost geld. Veel geld. Maar de financiering hiervan staat voortdurend onder druk. Dit betekent dat we noodzakelijke vormen van behandeling en begeleiding niet altijd kunnen verwezenlijken. Dat we keuzes moeten maken. Prisma vindt dat dit een gedeelde verantwoordelijkheid moet zijn. Daarom treden we naar buiten, onder andere met dit symposium. Op deze manier kunnen we onze mogelijkheden en grenzen voor iedereen zichtbaar maken, ons werk maatschappelijk verantwoorden en aandacht vragen voor deze cliënten.

Programma
Het dagprogramma van het symposium ziet er als volgt uit. We vertonen een korte film en hebben zeer interessante sprekers, onder wie dr. Robert Didden en prof. dr. Evelien Tonkens. In diverse workshops en tijdens interactieve lezingen laten we zien hoe Prisma deze cliënten begeleidt en behandelt. Externe deskundigen, zoals vertegenwoordigers van het College bouw zorginstellingen, het CCE en Ernst & Young geven hun visie hierop. Actief burgerschap en maatschappelijke verantwoording wordt onder andere vertaald in een strategisch burgerpanel, dat bestaat uit prominenten uit de samenleving. Zij nemen samen met Prisma de zorg voor deze cliënten onder de loep en kijken naar strategische beleidsoplossingen. Staatssecretaris van VWS, dr. Jet Bussemaker, is uitgenodigd om een manifest in ontvangst te nemen. De cabaretier Joop Vos zorgt voor een vrolijke kritische noot en er is een lunch. Dagvoorzitter is Jos van der Lans, cultuurpsycholoog, journalist/publicist en voormalig Eerste Kamerlid.

Meer weten of wilt u persoonlijk uitgenodigd worden? Laat dan uw gegevens na op onze website www.prismanet.nl onder 'symposium Zorgen voor kleine overwinningen'. In januari ontvangt u uw persoonlijke uitnodiging en het volledige programma.





http://www.prismanet.nl