NEN


Meepraten over een Europese norm voor welkom/receptie services

dinsdag 5 februari 2008, 10:25

Op 27 maart 2008 vindt er in Brussel een internationale workshop plaats waarin de resultaten van een Europese haalbaarheidsstudie naar een norm voor welkom/receptie services worden gepresenteerd en besproken. Belanghebbende partijen zijn van harte uitgenodigd om aan de workshop deel te nemen.

NEN heeft afgelopen halfjaar de behoefte aan Europese normen op het gebied van welkom/receptie services onderzocht binnen de Nederlandse markt. De stakeholders zijn geïdentificeerd en NEN heeft gesproken met een aantal van hen. Uit gesprekken met CLC, MPI Nederland, VPB, Sodexho, Qmatters BV en Het Erkende Congresbedrijf kan geconcludeerd worden dat de Nederlandse markt over het algemeen positief staat tegenover normalisatie van termen en definities, activiteiten, kwaliteitsniveaus en best practices. De problematiek rond de arbeIdsvoorwaardelijke kant is minder geschikt om te normaliseren. De haalbaarheidsstudie in ook andere Europese landen uitgevoerd.

Welkom/receptie services bestaan uit grofweg twee soorten activiteiten. De een is de directe ontmoeting tussen een organisatie en haar klanten, zoals het welkom heten en doorverwijzen van bezoekers door een receptie. De andere is de ontvangst van klanten op evenementen, congressen, beurzen, shows en tentoonstellingen. In heel Europa ontstaan nieuwe bedrijven die dergelijke diensten aanbieden. Tegelijkertijd investeren organisaties, zowel publieke als private, steeds meer geld om de kwaliteit van hun eigen diensten te verbeteren en zo tegemoet te komen aan de eisen van klanten/bezoekers. Persoonlijke aandacht voor een klant of een bezoeker speelt hierbij een grote rol.

Invloed uitoefenen
Via NEN kunt u als partij zelf actief invloed uitoefenen op de inhoud van de voor uw organisatie van toepassing zijnde normen en daar uw voordeel mee doen in de markt. Daarom is het voor Nederlandse marktpartijen belangrijk kennis te nemen van ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en vroegtijdig op de hoogte te zijn. Deze workshop op 27 maart biedt hier een goede mogelijkheid toe. Afhankelijk van de resultaten die de Europese haalbaarheidsstudie oplevert, organiseert NEN in Nederland een voorlichtingsbijeenkomst en zal er een normcommissie geformeerd worden.

Meer informatie
Aanmelding voor deze (gratis) workshop kan via NEN, businessdevelopment@nen.nl, telefoon (015) 2690 372. Aanspreekpunt voor de haalbaarheidsstudie: ir. Jappe van der Zwan, NEN-Business Development, (015) 2 690 428.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Welkom/receptie services