Gemeente Bernheze


Uitreiking cultuureducatieprijs 2007 en veiling gemeentelijke kunst

een van de te veilen kunstwerken

Op donderdag 27 maart 2008 organiseert de gemeente Bernheze een culturele avond. Een deel van de gemeentelijke kunstcollectie wordt geveild en daarnaast wordt de Cultuureducatieprijs 2007 uitgereikt.

Veiling

De avond start met een veiling van een deel van de gemeentelijke kunstcollectie. Deze is overgebleven nadat begin 2007 kunstwerken zijn geschonken of in bruikleen zijn gegeven aan non-profitorganisaties. Het gaat hierbij om kunstwerken van professionele en amateur-kunstenaars. De gemeente Bernheze is in 2007 begonnen met het afstoten van haar gemeentelijke kunstcollectie, omdat er geen plaats meer was voor de werken in het vernieuwde gemeentehuis.

De opbrengst van de veiling wil de gemeente ten goede laten komen aan goede doelen en/of kunstprojecten. Alle inwoners van Bernheze zijn welkom.

Cultuureducatieprijs 2007

Daarnaast wordt de Cultuureducatieprijs 2007 uitgereikt door wethouder Donkers. Er zijn zeven inzenders die meedingen naar het bedrag van 2.500,- dat hiervoor beschikbaar is. In de gemeentelijke beleidsnota Prikkelende cultuur en kunst in Bernheze is vastgelegd dat de commissie Kunst advies geeft aan het college van burgemeester en wethouders over de prijs.

De commissie Kunst baseert haar advies voor de toekenning van de Cultuureducatieprijs op de uitgangspunten die zijn geformuleerd na vaststelling van de nota Prikkelende cultuur en kunst in Bernheze. In de uitgangspunten is beschreven aan welke projecten en activiteiten de Cultuureducatieprijs wordt toegekend. De winnaar van 2007 wordt deze avond bekend gemaakt.

Culturele ontmoeting

De avond staat verder in het teken van een culturele ontmoeting. De Balletgroep Nistelrode verzorgt een optreden. De bijeenkomst vindt plaats in de Missezaal van Cultureel Centrum De Pas in Heesch. Van 18.30 tot 19.30 uur is de Missezaal open voor bezichtiging van de kunstwerken. Om 19.30 uur start het officiële gedeelte met de veiling van de gemeentelijke kunst en tot slot zal wethouder Donkers de Cultuureducatieprijs 2007 uitreiken.

Het college van burgemeester en wethouders nodigt de inwoners van Bernheze van harte uit hierbij aanwezig te zijn.