Gemeente Zijpe


2008-03-19 Beeldkwaliteitsplan DORPEN LANGS DE GROOTE SLOOT 2008 BKP dlgs 4.jpg

Het eindconcept van het beeldkwaliteitsplan Dorpen langs de Groote Sloot is gereed en dat betekent een volgende stap: de inspraakperiode. Het beeldkwaliteitsplan ligt van 27 maart tot en met 7 mei 2008 ter inzage in het gemeentehuis van Zijpe.

In het beeldkwaliteitsplan wordt richting gegeven aan nieuwe ontwikkelingen. Daarbij wordt rekening gehouden met de bestaande kwaltiteiten van een gebied. Denk hierbij aan belangrijke cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten. Hoe behouden we de goede elementen en kunnen we toch nieuwe ontwikkelingen vormgeven. Dit beeldkwaliteitsplan omvat de kernen Burger(vlot)brug, Sint-Maartens-(vlot)brug, Schagerbrug en Oudesluis.

Wij vinden het van wezenlijk belang om u zo goed mogelijk te informeren over de plannen. Daarom hebben wij twee inloopbijeenkomsten georganiseerd die plaatsvinden op 1 en 2 april 2008.

Op dinsdag 1 april kunt u van 16.00 tot 20.00 uur terecht in Dorpshuis "De Uijtkijk", Maarten Breetstraat 1 in Sint Maartensbrug en op woensdag 2 april is hiervoor gelegenheid in het gemeentehuis van Zijpe, Schagerweg 97 in Schagerbrug.

Tijdens deze bijeenkomsten is een aantal medewerkers aanwezig om uw eventuele vragen te beantwoorden.
Het volledige beeldkwaliteitsplan is ook te vinden op www.zijpe.nl

BREDE SCHOLEN IN BURGERBRUG EN SINT MAARTENSBRUG.

Andere belangrijke projecten waar wij aan werken zijn de Brede Scholen in Burgerbrug en Sint Maartensbrug. Om met name de inwoners van Burger(vlot)brug en Sint Maarten(vlot)brug hierover nader te informeren wordt aansluitend aan de inloopbijeenkomst op 1 april, om 20.00 uur gestart met het geven van nadere informatie over de Brede Scholen.
Wethouder Ben Blonk en vertegenwoordigers van AV Planontwikkeling zullen de stand van zaken aangeven, met u praten over de locaties en ingaan op de verdere procedure.