Ingezonden persbericht


CWI zet geüniformeerde beroepen centraal

Landmacht deelt erwtensoep uit op het Raadhuisplein in Heerlen

Er is veel werkgelegenheid in de beveiliging, bewaking & geüniformeerde beroepen. Particuliere beveiligingsdiensten, gevangenissen, lucht- en landmacht en marine hebben volop werk. In de huidige arbeidsmarkt is het echter niet eenvoudig om aan personeel te komen. Volgende week richt CWI samen met UWV, gemeenten, brancheverenigingen en kenniscentra alle aandacht op de vacatures in deze beroepen.

Speeddate
Op donderdag 27 maart vanaf 13.00 uur zijn bij CWI Heerlen (Werkplein Parkstad Limburg) en op het Raadhuisplein in Heerlen alle onderdelen van Defensie aanwezig, zowel lucht- en landmacht als marine en marechaussee. Daarnaast zullen politie, beveiligingsbedrijven en opleiders een inkijkje geven in hun werkzaamheden. Werkzoekenden kunnen onder andere zien hoe een veldkeuken in de praktijk werkt en ervaren hoe een F16 er van binnen uitziet. De landmacht deelt erwtensoep uit om bezoekers letterlijk en figuurlijk warm te maken voor een baan.

Kandidaten die willen deelnemen aan een 'speeddate' met werkgevers uit de beveiligingssector kunnen zich aanmelden bij hun contactpersoon van CWI, Gemeente of UWV.

Brancheweken
De Brancheweken die CWI met partnerorganisaties organiseert, richten zich onder meer op werkzoekenden met minder kansen op de arbeidsmarkt, zoals 45-plussers en langdurig werklozen. Het aanbieden van praktijkgerichte om- en bijscholing, stages of leerwerkbanen kan voor deze werkzoekenden de opstap betekenen naar een reguliere baan. De branches die de komende weken nog aan bod zullen komen, zijn: Beveiliging, Bewaking & Geüniformeerde beroepen, Zakelijke dienstverlening, Ambachten, Detailhandel en Zorg.

Noot voor de redactie,