Gemeente Hoogeveen

25 maart 2008
Lezing: Hoe creëer je een prettige en gezonde leefruimte? Op donderdag 27 maart wordt om 20.00 uur in het voormalige klooster een lezing over binnenhuisarchitectuur gegeven. Winnifred Loke, zelfstandig leefruimte ontwerper, en architect en bouwbioloog Daniël Hoewekamp gaan tijdens deze avond in op de vraag hoe de binnenkant van gebouwen en met name ons huis wordt ervaren; zowel gevoelsmatig als fysiek. En hoe vormen, kleuren, materialen, licht, en onzichtbare factoren als geluid, straling en luchtkwaliteit op de mens inwerken en welke invloed ze kunnen hebben op onze gezondheid.

Je huis als een derde huid

Aan de hand van de gepresenteerde voorbeelden en ervaringen van de aanwezigen kunnen we zien welke keuzes je kunt maken, zodat je huis als een derde huid voelt, als een lekker zittende jas. Dat je huis een plek is waar je volledig jezelf kunt zijn, waar je je âlekker in je vel kunt voelenâ, je kunt ontspannen en er daardoor energie kunt opdoen voor het leven buitenshuis.

Na deze avond ga je je eigen huis wellicht bewuster ervaren en beter aanvoelen hoe je het kunt vormgeven om er optimaal van te kunnen genieten.

De sprekers

Winnifred Loke werkt als zelfstandig leefruimteontwerper en - adviseur voor met name particulieren. Door de combinatie met haar eerdere ervaring als marktonderzoeker/adviseur heeft zij een zeer persoonlijke werkwijze ontwikkeld.

Daniël Hoewekamp werkt als zelfstandig architect en bouwbioloog. Bouwbiologie is de kennis over de invloed van de gebouwde omgeving op de mens. Hij heeft beide opleidingen in Duitsland doorlopen en is met name werkzaam in de woningbouw in Nederland. Momenteel werkt hij aan een onderzoek naar biologische stadswoningen.

Winnifred Loke en Daniël Hoewekamp werken als projectteam samen met architect en meubelmaker Mattias Zucchetti vanuit hun kantoor in Amsterdam.

De lezing over binnenhuisarchitectuur, maakt onderdeel uit van een reeks lezingen die naast de tentoonstelling âOrganische architectuurâ georganiseerd wordt. Het volledige programma is te zien op