Gemeente Beek


Infobijeenkomst Persoonsgebonden Budget

Dit voorjaar organiseert MEE Zuid-Limburg een reeks informatiebijeenkomsten over het Persoonsgebonden Budget. De info is bestemd voor iedereen die vragen heeft over het PGB. Deelname is gratis.

Het Persoonsgebonden Budget is in Nederland ruim tien jaren geleden geïntroduceerd. Sindsdien kunnen mensen zorg ontvangen in natura of in de vorm van een PGB. Met een PGB zijn mensen vrij in de keuze van hun hulpverlener(s) en kunnen ze meer invloed uitoefenen op de invulling van de zorg. PGB-houders moeten wel een eigen administratie voeren. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen bewust voor het PGB. MEE Zuid-Limburg is een organisatie die informatie, advies en ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Jaarlijks beantwoordt MEE ook veel vragen over het PGB.

MEE in Limbricht organiseert de informatiebijeenkomsten op:
* 27 maart 15.00 - 17.00 uur

* 17 april 15.00 - 17.00 uur *

* 15 mei 19.00 - 21.00 uur

* 12 juni 15.00 - 17.00 uur

De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeenschapshuis Limbricht, Gronckelstraat 1 behalve de bijeenkomst op 17 april.


* De bijeenkomst op 17 april wordt georganiseerd in samenwerking met Biblionova Stein en zal plaatsvinden bij Biblionova, Raadhuisplein 1a, 6171 JB Stein. Voor de bijeenkomst van 17 april wordt EUR 2,50 in rekening gebracht voor onkosten koffie en thee.

Iedereen die belangstelling heeft, is welkom. Het is niet noodzakelijk om cliënt te zijn van MEE. Ook familieleden/verzorgers van mensen met een handicap of ziekte, verwijzers en studenten kunnen aansluiten. Aanmelding vooraf is niet nodig.