Persberichten Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht, 27-03-2008

Dode man aangetroffen

SOEST In een bos werd op woensdag 26 maart het stoffelijk overschot van een man aangetroffen.

Rond 13.00 uur reden twee ruiters in het bos aan de Turfweg. Ter hoogte van de Pijnenburgerlaan zagen zij iets wits in het bos liggen en gingen poolshoogte nemen. Daarbij troffen zij het stoffelijk overschot van een man aan. De politie werd gewaarschuwd.

Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld. In de kleding van het slachtoffer werd een identiteitsbewijs aangetroffen. De man bleek 25 jaar oud te zijn en was afkomstig uit Arnsberg (Dld). Hij was door zijn familie in Duitsland op 4 maart als vermist opgegeven.

Bij de schouw bleek dat de man niet door geweld om het leven was gekomen. De politie gaat er vanuit dat het slachtoffer door onderkoeling is overleden.

Mishandeling en hennep

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een vrouw werd in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart door haar vriend mishandeld.

Rond 01.55 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw uit Bunschoten-Spakenburg door haar vriend was mishandeld. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de vrouw. Zij verklaarde ruzie met haar vriend te hebben gehad en dat hij haar daarbij had geslagen en geschopt, waarbij zij zichtbaar letsel had opgelopen. Zij deed aangifte van mishandeling.

Agenten gingen naar de Bunschotense woning van de verdachte. Daar werd niet opengedaan, maar het licht ging wel aan. Daarop braken de agenten een raam van de woning open en gingen naar binnen. Aanvankelijk troffen zij niemand aan, maar de agenten wisten dat de man er toch moest zijn. Agenten forceerden daarop het luik naar de zolder. Daar werd de verdachte aangetroffen en aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. In de woning troffen agenten enkele zakken met henneptoppen aan. Deze werden in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidscontrole

EEMNES De politie heeft op woensdag 26 maart van 14.15 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole op de Bisschopsweg gehouden. In die tijd werd de snelheid van 2275 voertuigen vastgelegd, 99 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 102 km/u.