Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 27-03-2008

Verkeersongeval

VINKEVEEN Op de kruising van de Provinciale wegen N201 en N212 heeft woensdag 26 maart een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee automobilisten betrokken waren.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding van de aanrijding. Een 80-jarige automobilist uit Vinkeveen reed op de N201 uit de richting van Vinkeveen naar Mijdrecht. Een 34-jarige automobiliste uit Vinkeveen reed op de N212 richting Waverveen. Op de kruising kwamen beide weggebruikers met elkaar in botsing. De vrouw is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat ze geen letsel had. De man is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Hij had een gekneusde rib en schouder.

Beide automobilisten verklaarden dat ze door het groene verkeerslicht reden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en vraagt getuigen zich te melden, via tel: 0900-8844.

Winkeldiefje

MAARSSEN Een 12-jarig meisje uit Maarssen is woensdag aangehouden omdat ze groene contactlenzen stal uit een winkel aan het Bisonspoor. Het meisje werd om 16.35 uur betrapt door winkelpersoneel. Die schakelde de politie in. Het meisje werd meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Daar zijn ook haar ouders in kennis gesteld.

Onder invloed

BREUKELEN Op de Straatweg is donderdagmorgen een 55-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 00.40 uur werd de man gecontroleerd en moest hij blazen. Hij had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 400 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De Utrechter kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor baldadigheid

BREUKELEN Op het Domineeslaantje zijn woensdagavond twee jongens aangehouden omdat ze op een dak van een school liepen. Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie de melding dat mensen in de school een harde klap op het dak hadden gehoord. Agenten waren binnen twee minuten ter plaatse en namen poolshoogte. Ze troffen twee 16-jarige jongens uit Breukelen aan die verklaarden dat ze iets aan het zoeken waren dat ze kwijt waren geraakt. Ze zijn aangehouden omdat ze zich op verboden terrein bevonden. In overleg met hun ouders worden de jongens naar Bureau Halt doorverwezen.