Politie Groningen

Donderdag 27 maart 2008

Provincie Groningen, 27-03-2008

Groningen: aanhouding na geluidsoverlast

De politie heeft woensdagnacht een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. Er waren vanaf het Winschoterdiep in Groningen meerdere meldingen van geluidsoverlast binnen gekomen. Ook agenten constateerde overlast. Op aanbellen werd niet gereageerd. Daarop is de deur geforceerd. De bewoner probeerde de weg te versperren. Ook stak hij met een paraplu in de richting van agenten. De man is gepepperd en aangehouden. Bij zijn fouillering werd een mes aangetroffen. In de woning werd nog een nepwapen en een luchtbuks aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De man is overgedragen aan de hulpverlening.

Groningen: gestolen fiets teruggevonden

Agenten zagen woensdag in de Oude Ebbingestraat een man met een splinter nieuwe fiets. Hij sprak verschillende mensen aan. Bij controle bleek de fiets een dag eerder gestolen te zijn. Tegelijkertijd werd ook een tweede fiets gestolen. De tweede fiets was inmiddels al verkocht. De 31-jarige Stadjer is aangehouden. De fiets is in beslag genomen.

Provincie Groningen: gordelcontroles

De politie heeft woensdag op verschillende locaties in de provincie gecontroleerd op het dragen van gordels. Op de Helper Brink in Groningen is één bekeuring uitgereikt. Aan de Van Ketwich Verschuurlaan werden vier bekeuringen uitgeschreven. Op de Rijksstraatweg in Haren droegen elf automobilisten geen autogordel, waren drie bestuurders aan het bellen en kon één automobilist geen rijbewijs tonen. Op de Hoofdstraat in Uithuizermeeden zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. De controles staan in het teken van de landelijke campagne Doe gewoon je gordel om. Ook achterin!.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 26-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de Zonnelaan en sloeg linksaf, zonder een achterop komende automobilist voor te laten gaan. De feitser werd geschept en is met heup- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

Een 20-jarige automobilist uit Groningen moest woensdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De beginnend bestuurder reed over de Lijnbaanstraat in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 0,9 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man steekt iemand met mes

De politie heeft woensdagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht op de Golfslag in zijn woonplaats een 34-jarige plaatsgenoot te hebben gestoken. De 34-jarige man sprak de verdachte aan, toen hij tegen zijn tuinhekje had geschopt. Daarop haalde de verdachte een mes tevoorschijn en stak het slachtoffer in de arm. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte ging er vandoor. Een zoektocht in de omgeving leverde niets meer op.

Later kwam er een melding binnen dat een man in de trein naar Assen met een mes had staan zwaaien. Ook had hij bankjes vernield en de conducteurs bedreigd. De man is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt of de aangehouden man ook verantwoordelijk is voor het incident op de Golfslag eerder die middag.

Nieuwe Pekela: bekeuringen bij controle

Bij een verkeerscontrole op de provinciale weg N366 en N367 ter hoogte van Nieuwe Pekela is woensdagmorgen door de politie met name het beroepsvervoer geïnspecteerd. Er werden in totaal zes bekeuringen uitgedeeld, variërend van het ontbreken van een kentekenplaat tot en met het overschrijden van de maximum lengte van een
vrachtwagencombinatie.

Nieuwe Pekela: bromfietser gewond

Een 19-jarige inwoner van Gasselternijveen raakte woensdagmiddag gewond bij een verkeersongeval in Nieuwe Pekela. De bromfietser botste op het kruispunt van de Albatrosstraat met de Rembrandtlaan tegen de auto van een 45-jarige inwoner van Finsterwolde die linksaf wilde slaan. De exacte toedracht van de aanrijding is nog niet bekend. De bromfietser werd met beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Leek: bromfietsers onder de loep

De politie hield woensdagmorgen in Leek en omgeving een bromfietscontrole. Ruim dertig tweewielers werden onder de loep genomen. In totaal werden vijftien bekeuringen uitgedeeld. Zeven bromfietsen bleken over een te hoog vermogen te beschikken, drie stuks waren technisch niet in orde en vijf bestuurders waren niet in het bezit van de benodigde documenten.

Veendam: inbraak in woonwinkel

Bij een inbraak in een woonwinkel aan de Van Stolbergweg in Veendam is in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk geld gestolen. Een kantoorruimte werd door de dader(s) kompleet overhoop gehaald. De omstreeks half vier door het inbraakalarm gewaarschuwde politie zette onder meer een speurhond in. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Oosternieland, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 170, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 250, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 170, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2769, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 459, aantal overtredingen: 143, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 496, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.