Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Politie rondt zaak vernielingen Westervoort af

Publicatiedatum: 27-3-2008 10:20:45

De politie in het district Rivierenland heeft een onderzoek afgerond naar diverse vernielingen in Westervoort. In totaal zijn zeventien personen in de zaak gehoord. Daarvan zijn acht jongeren aangehouden, die gaandeweg het onderzoek in afwachting van verdere stappen van het Openbaar Ministerie in vrijheid zijn gesteld.

Op diverse plekken in Westervoort werden van november vorig jaar tot eind januari meerdere vernielingen aangericht. Hierbij valt te denken aan het spuiten van graffiti en het vernielingen van abri's, bushokjes en gebouwen. Ook werd met benzinebommen, zogenaamde molotovcocktails, tegen onder meer woningen aangegooid. Niemand raakte daarbij gewond. Ook werden rond de jaarwisseling veel vernielingen aangericht met vuurwerk aan onder andere bushokjes. De politie in Rivierenland nam de zaak hoog op en heeft extra inzet gepleegd om de zaak te onderzoeken. Tot nu toe zijn er rond de honderd aangiften van vernieling binnen.

De zeventien betrokkenen zijn allen woonachtig in Westervoort en in de leeftijd van veertien tot en met negentien jaar. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er met de jongens gaat gebeuren.

07-170704 / 08-031662

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053