013 Tilburg

NS en 013 starten gezamenlijke promotie nachtnet
TILBURG, 27 MAART 2008
Sinds 13 december rijden de NS-nachttreinen over het Brabantse spoor. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen reizigers in Breda, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Dordrecht elk uur op de trein stappen, tot 4 uur s ochtends. Een uitstekende service aan het uitgaanspubliek, dat ook grif gebruikt maakt van de mogelijkheden van het nachtnet.

Ook 013 merkt de toegevoegde waarde van het nachtnet. Zo nam in de maand december, door een combinatie van een aansprekend programma, marketing en de introductie van het nachtnet, het bezoekersaantal met maar liefst 40% toe ten opzichte van het jaar ervoor. Hoofd programma & marketing Wilfried Damman: Ons publiek hoeft na afloop niet in gestrekte draf naar het station te rennen en kan nog rustig een drankje drinken en nagenieten in onze lounge. Met exclusieve concerten, zoals van The Mars Volta, Gogol Bordello en José González, festivals als Roadburn en Symforce II, Muzikantendag en MTV Brand New en de sterke dance-programmering, trekken we steeds meer publiek buiten Tilburg. Dat zal de komende maanden alleen nog maar toenemen, met als hoogtepunt de maand november, als we ons 10-jarig jubileum gaan vieren met een bijzonder programma met veel grote namen.

NS-regiomarketeer Math Smits onderstreept de wederzijdse voordelen van het nachtnet: Voorheen zat de laatste trein rond middernacht erg vol; nu is er elk uur een goede spreiding en kunnen we een betere service bieden aan onze klanten. Door een intensieve samenwerking met 013 willen we het treingebruik naar concerten in het algemeen stimuleren, en het nachtnet in het bijzonder.
In mei starten NS en 013 enkele acties om het publiek te laten kennismaken met de voordelen van de trein en het nachtnet. Zo zullen bij diverse concerten kortingskaarten en nachtnetinformatie worden uitgedeeld en zal het toegangsbewijs van de nieuwe 013-studenten clubavond Rock the Discotheque (iedere donderdagavond vanaf middernacht) standaard worden voorzien van een 40% kortingskaartje voor de trein.
Mede-organisator Frenk Wiersma wil met Rock the Discotheque dé clubavond van Tilburg en Brabant realiseren: Een goede clubavond wordt gevormd door aansprekende artiesten, gerichte promotie en een eigen gezicht en sfeer. Samen met 013 heb ik veel ervaring met succesvolle events in Tilburg, maar ik kijk ook breder. Voor mij was de introductie van het nachtnet hét moment om de plannen voor een wekelijkse donderdagavond daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Na de zomer zullen 013 en NS nieuwe campagnes starten, waarbij voor de concerten in november een 013-kaartje ook als 40%-kortingskaart in de trein zal gelden.
Math Smits heeft bewust voor 013 gekozen als partner om het nachtnet te promoten: 013 is het grootste poppodium van Brabant met 250.000 bezoekers per jaar, ligt op loopafstand van het station en heeft een sterke marketingvisie. Ze hebben ons zelf benaderd met onderscheidende plannen en kijken ook naar onze belangen. Die integrale blik en het combineren van wederzijdse marketingkrachten zal de bekendheid en het gebruik van trein en met name nachtnet zeker vergroten

De NS-013 kortingstickets zijn verkrijgbaar bij de volgende shows: Gogol Bordello (21-04-08), Muzikantendag + MTV Brand New Festival (17-05-08), Asia (27-05-08), Neurotic Deathfest (30 + 31-05-08), Chris Cornell (23-06-08)

as zaterdag in de voorverkoop
Rock the Discotheque: Ready to Rock?!: Benny Rodrigues + Quintino do 1 mei
Rock the Discotheque: We Rock: Gregor Salto + Quintino do 8 mei
Rock the Discotheque: Great Fashionistas: Sidney Samson + Quintino do 15 mei
Mirando & Armando
do 22 mei
Rock the Discotheque: Cause this is Thriller! 25 years after do 22 mei
Euphoria
za 24 mei
Rock the Discotheque
do 29 mei