BedrijfsautoRAI

Gebr. Vos Wegtransport B.V. neemt tien nieuwe Scania's in gebruik

(3/27/2008)
Gebr. Vos Wegtransport kreeg onlangs de eerste van de tien bestelde Scaniaâs afgeleverd. Met deze order bestaat het wagenpark uit 50 eenheden. Het gaat hier om de Scania 440 XPI voorzien van een CR19 Highline cabine, een zeer luxueuze en comfortabele slaapcabine. Er is gekozen voor Scania omdat zij middels het XPI EGR-systeem Euro 5 kunnen leveren zonder toevoeging van AdBlue. De trekker is afgeleverd door Scania Den Bosch.
Aart Vos is in 1916 kleinschalig begonnen met transport via paard en wagen. In 1924 heeft het bedrijf zich gevormd tot een bodedienst en is uiteindelijk gegroeid tot een internationaal bedrijf met 50 vrachtautoâs en 90 medewerkers. Het bedrijf is gevestigd in Nederhemert. Naast wegtransport is het bedrijf ook gespecialiseerd in watertransport en opslag en distributie.

De aangeschafte Scaniaâs zijn voorzien van Scania Retarder, airconditioning en het comfortabele Scania Opticruise computergestuurd schakelsysteem. Hier zijn de voertuigen uitermate geschikt om met zware ladingen ontspannen te rijden. Gebr. Vos Wegtransport is zeer verheugd met deze aanvulling van hun wagenpark. âWij kijken naar de toekomst en vinden het erg belangrijk om onze klanten te blijven bedienen. Met deze vervanging zijn wij voorbereid op de toekomst.â

De Scaniaâs zijn besteld tijdens de afgelopen Bedrijfsauto-RAI waar de stand van Scania compleet in het teken stond van het nieuwe XPI EGR Euro 5 motorplatform. Het nieuwe motorplatform is vanaf het begin geoptimaliseerd voor EGR (Exhaust Gas Recirculation) en voor Scania XPI, het nieuwe inspuitsysteem. Deze beslissing is ingegeven door de eisen en doelstellingen voor prestaties en verbruik, maar ook met het oog op consistente milieuprestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Met EGR worden de emissies al tijdens de verbranding verlaagd, waardoor geen AdBlue nodig is.

The European Road Transport Show 2007