PvdA Rotterdam


Woonruimte voor Oud-Asielzoekers

Do 27 Mrt 2008 - Redactie

In 2007 heeft de Tweede Kamer na, onder andere, politieke druk van de PvdA ingestemd met de zogenaamde pardonregeling. Door deze pardonregeling kan een afgebakende groep mensen, die nog asiel hebben aangevraagd onder de oude Vreemdelingenwet, in Nederland blijven. Het kabinet becijferde in februari dit jaar dat het gaat om ongeveer 27.500 mensen. Als gevolg hiervan hebben gemeenten een aanvullende opdracht om deze groep vóór eind 2009 van een geschikte woning te voorzien.

Uit cijfers blijkt dat Rotterdam achter loopt met het huisvesten van deze groep. En dat kan natuurlijk niet. zeggen Tom Harreman en Duco Hoogland, PvdA raadsleden. Rotterdam is een stad die voor deze kwetsbare groep een goed thuis moet bieden. Dankzij de PvdA hebben deze mensen die jarenlang in onzekerheid hebben geleefd uitzicht gekregen op een normaal bestaan in Nederland en daar hoort woonruimte bij.

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld over de stand van zaken betreffende de huisvesting en wil weten waarom Rotterdam achterloopt. De PvdA wil de wethouder graag steunen in het zoeken naar een oplossing.