Gemeente Ede

nummer 57 / Ede, 27 maart 2008

Sociaal plan en sloopbesluit klaar
Plan nieuwbouw Asakkerweg stap dichterbij

Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week om zeven huurwoningen aan de Asakkerweg te slopen. Verder stemde zij in met het sociaal plan dat vandaag is ondertekend door de betreffende bewoners van de Asakkerweg en wethouder Simon van de Pol namens de gemeente.

In het gebied rond de Asakkerweg is een aantal plekken tussen de bebouwing aanwezig die ruimte biedt voor nieuwbouw. Daarnaast zijn de kleine huurwoningen aan de Asakkerweg, die eigendom zijn van de gemeente aan herontwikkeling toe. Om een nieuw plan te kunnen realiseren, worden deze woningen gesloopt. De sloop vindt uiteraard pas plaats als de bewoners verhuisd zijn naar hun nieuwe woning.

Sociaal plan
Samen met de vijf gezinnen met een vast huurcontract en in overleg met de Huurdersbond, heeft de gemeente Ede een sociaal plan opgesteld. Voor vier van de vijf betrokken gezinnen is al vervangende woonruimte gevonden. Voor het laatste gezin is de gemeente Ede samen met Woonstede op zoek naar een geschikte woning. De andere twee woningen werden tijdelijk verhuurd via de stichting SLAK.

Nieuwbouw
De gemeente maakt voor deze locatie aan de Asakkerweg een plan met ongeveer veertig tot vijftig nieuwe woningen. Het gaat om twee-onder-een-kap woningen, appartementen en rijwoningen. De start van het bouwtraject is gepland voor het najaar van 2008.
---