Gemeente Bussum

Dorp Bussum scoort een ruim voldoende

Het dorp Bussum scoort een 7,4. Dat blijkt uit een belevingsonderzoek dat de gemeente in december 2007 heeft laten uitvoeren onder haar inwoners.

In het onderzoek is de ondervraagden gevraagd hoe zij tegen Bussum aankijken en hoe zij willen dat Bussum er in de toekomst uitziet. Bussum scoort dus een ruime voldoende. Van de ondernemers in en om Bussum, die apart bevraagd zijn, krijgt het dorp een 7.

Citymarketing

De gemeente is blij met de rapportcijfers, maar om Bussum nog beter op de kaart te zetten wil de gemeente Bussum samen met Bussumse organisaties een Citymarketingplan ontwikkelen. Citymarketing is een beproefd proces als je als dorp ervoor wilt zorgen dat specifieke doelgroepen een voorkeur voor je dorp gaan krijgen. Het belevingsonderzoek is een uitgangspunt voor dit plan.

Veilig, schoon en groen

Bussum, blijf veilig, schoon en groen! Dat zijn de belangrijkste uitkomsten die uit het onderzoek komen. Maar in de toekomst mag Bussum van de ondervraagden toch wel wat levendiger, ondernemender en gezelliger worden. Om hieraan te werken zijn op 26 maart een aantal Bussumse organisaties bij elkaar gekomen om samen te kijken hoe dit in de toekomst vorm krijgt. Op 9 april krijgt deze bijeenkomst een vervolg.


* Bussum - Belevingsmonitor 2007 (drukversie).pdf