Politie Drenthe

Donderdag

Hoogeveen, 27-03-2008

Politie vordert rijbewijs in

SMILDE Woensdagmiddag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 36 jr. inwoner van Smilde. De man reed met een alcoholgehalte van 1 promille over de Prins Hendrikstraat in Smilde. Hij werd aangehouden. Omdat hij al vaker is gepakt voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding is op last van Justitie zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-122401)

Inbraken

HOOGERSMILDE Donderdagmorgen omstreeks 05.30 uur is ingebroken in een café aan de Rijksweg in Hoogersmilde. Een deur werd geforceerd. In het café is een speelautomaat opengebroken. Het kleingeld in deze automaat is meegenomen. Een buurtbewoner zag nog een man wegrennen. Het betrof een man met een donkere huidskleur. Hij droeg een gestreepte muts, een donkergrijze joggingbroek en een donkere trui met capuchon. (08-122588)

MEPPEL In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in het scoutinggebouw aan de Blankensteinweg in Meppel. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Binnen werden nog eens zeven deuren opengebroken. De dader of daders maakten een klein bedrag aan geld buit. (08-122552)

Man aangehouden in trein

ASSEN Op het NS station in Assen hield de politie woensdagavond een 38 jr. inwoner van Groningen aan. De man zat in de trein uit Groningen. Onderweg was hij aangesproken op het roken in de trein. De man reageerde hier erg agressief op en trok een groot mes. Daarmee beschadigde hij een bank. Vanuit de trein werd de politie gewaarschuwd die in Assen de trein binnenging. De man liep toen nog steeds rond met het mes. Op verzoek van de politie verlieten de andere passagiers het treinstel waarin de man liep. Nadat er uitgebreid op hem was ingepraat stak hij het mes in een hoofdsteun van een bank waarna hij werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De spoorwegpolitie van het KLPD doet het verdere onderzoek. (08-122562)

Verkeerscontroles

Woensdag controleerde de politie op verschilleden plaatsen in Drenthe het verkeer. Daarbij werden 45 weggebruikers bekeurd.

In Midden-Drenthe werd 14 keer bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, vier keer voor het overschrijden van de maximum snelheid en vier keer voor het niet handsfree bellen.

In Klazienaveen kregen negen automobilisten een bekeuring voor het rijden zonder de autogordel te dragen, drie voor het negeren van een rood verkeerslicht en één voor een snelheidsovertreding.

In Hoogeveen werden op de kruising van de Schutstraat met de Griendtsveenweg zeven automobilisten bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Geheime zender uit de lucht

TWEEDE EXLOERMOND In een caravan achter een woning aan het Zuiderdiep in Tweede Exloermond is woensdagmiddag de geheime zender Tembaco het zwijgen opgelegd. De politie assisterende een opsporingsambtenaar van het Agentschap Telecom die de zender had gepeild. (08-122449)

Hennepplantage ontdekt

ASSEN In een leegstaande woning aan het Zuidenveld in Assen trof de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij aan. De kwekerij was kompleet ingericht. Planten waren echter (niet meer/nog niet) aanwezig. De kwekerij is ontmanteld en alle apparatuur en voedingsstoffen zijn afgevoerd. De elektriciteit voor de kwekerij werd via een omleiding achter de meterkast illegaal afgetapt. De politie probeert de huurder van het pand te achterhalen. (08-122394)

Politie zoekt contact komen met automobilist en getuigen

MEPPEL Dinsdagmorgen omstreeks 08.00 uur ontstond er op de kruising van de Stationsweg met de Pr. Marijkestraat in Meppel een kleine aanrijding tussen een fietser en een zwarte BMW stationwagen. Daarbij kwam de 16 jr. fietser uit Meppel ten val. Hij raakte niet gewond maar zijn fiets werd wel beschadigd. De automobilist stopte en sprak met de jongen. Er werd iets afgesproken maar de jongen kan zich achteraf niet herinneren wat er is afgesproken. De politie wil daarom graag in contact komen met deze automobilist of met mensen die weten wie deze automobilist is. Op genoemd tijdstip was het druk en veel mensen hebben gezien wat er is gebeurd. Men kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar de basiseenheid Meppel/Westerveld. (08-122358)

Wilt u meer weten over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Denthe, dan kunt u bellen met 0592 - 45 1280