20 jaar De Heeren van Ruysdael

27/03/2008 11:28

Swedish Match Benelux Sales B.V.

Valkenswaard, 21 maart 2008

Het jubilerende 'De Heeren van Ruysdael' zag op 21 maart 1988 het levenslicht. De innovatieve insteek van toen? Terug naar de oersigaar. 'Oer' in de zin van: terug naar de oorsprong van de sigaar, naar de sublieme kwaliteit ervan, maar ook 'oer' van oer-Hollands.

De makers van De Heeren van Ruysdael gingen niet over één nacht ijs. Er kwam uiteraard eerst een uitgebreid onderzoek, met als insteek: hoe bereiken we de perfecte Hollandse authentieke cigaar? Uiteindelijk resulteerden alle inspanningen in het verzekerd zijn van de beste grondstoffen. Gekozen werd voor de beste Brasil, de fijnste Java, de meest excellente Havana en het mooiste Sumatra dekblad. Bij de ontwikkeling van De Heeren van Ruysdael werd een ingrijpende beslissing genomen: er werd overtuigd en bewust gekozen voor pure tabakken, men ging terug van 25 soorten naar 4.

De feestelijke introductie
Jarenlang hadden een aantal Heeren in alle stilte gewerkt en gesleuteld aan de totstandkoming van datgene wat eens Hollands trots was geweest, en nu opnieuw geboren werd: de authentieke Nederlandse cigaar van absolute topkwaliteit. Op 21 maart 1988 was het dan eindelijk zover. Een sublieme reeks plantagezuivere cigaren: De Heeren van Ruysdael, zag het licht in Hotel Des Indes, Den Haag. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard nam de eerste kist cigaren, de sublieme Corona XO Invincible Grandes, in ontvangst.

Uitgave Ruysdael Journaal
Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van De Heeren van Ruysdael wordt eenmalig het Ruysdael Journaal weer uitgebracht. Dit informatieve blad voor de vakhandel werd eind jaren '80 en begin jaren '90 van de vorige eeuw uitgebracht ter ondersteuning van het merk De Heeren van Ruysdael.





http://www.swedishmatch.com