'Marktwerking is de redding voor kwaliteit in de zorg'

27/03/2008 11:34

Prismant

Dit is een van de stellingen die ter discussie staat tijdens het congres Zorg: geen probleem. Prismant, hét kennis- en expertisecentrum voor de zorg, organiseert dit congres op donderdag 10 april 2008 in congrescentrum Orpheus in Apeldoorn.

Hoe durft Prismant een congres met zo'n uitdagende titel te organiseren, zal menigeen denken. Natuurlijk maakt men zich regelmatig zorgen over de zorg. Negatieve publiciteit, onduidelijkheid over de gevolgen van de marktwerking, tijdrovende regelgeving vanuit Den Haag stemmen niet altijd optimistisch. Daar staat tegenover dat de zorg steeds transparanter en zakelijker wordt. We hebben meer kwantitatief inzicht in de zorginhoudelijke prestaties. De logistieke processen en mogelijkheden voor benchmarking worden beter, er is meer efficiency te halen zonder afbreuk te doen aan de menselijke maat. Genoeg redenen om met een andere blik naar de zorg te kijken.

Tijdens dit congres spreken minister Ab Klink van VWS en een aantal deskundigen, die de zorg kennen vanuit de praktijk, op strategisch-, beleids- en uitvoerend niveau.

Dagvoorzitter Maria Henneman leidt een discussie met het panel en de zaal. Een van de prikkelende stellingen is: 'Marktwerking is de redding voor kwaliteit.'

Het volledige programma en de lijst van sprekers en panelleden vindt u op onze website www.prismant.nl/congres.





http://www.prismant.nl/congres