Syntens


---

Bijeenkomsten voor innovatieve bedrijven

SenterNovem en Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, organiseren in het voor- en najaar van 2008 een groot aantal voorlichtingsworkshops over de Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO) . Met deze fiscale stimuleringsregeling compenseert de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk. De workshops zijn bedoeld voor innovatieve bedrijven en vinden plaats op een aantal locaties in het land.

Ondernemers die bezig zijn met het vinden van nieuwe oplossingen voor bijvoorbeeld een technisch probleem kunnen gebruik maken van de WBSO. Via de WBSO krijgen ondernemers een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk gecompenseerd. Het doel ervan is het bevorderen van speur- en ontwikkelingswerk in het bedrijfsleven door een fiscale stimulering.

Beginners en ervaren gebruikers
Er worden door SenterNovem en Syntens workshops georganiseerd voor beginners en ervaren WBSO-gebruikers. Daarnaast is een aantal workshops gericht op innovatieve projecten op het gebied van ICT en nieuwe media.

Vereenvoudigd
Vanaf 1994 maken steeds meer ondernemers gebruik van de WBSO. De regeling heeft een gestage groei doorgemaakt in budget en aantallen projecten. Met ingang van 2006 is de WBSO vereenvoudigd en brengt gebruikmaking ervan minder administratieve lasten met zich mee. Vorig jaar hebben ongeveer 15.000 Nederlandse bedrijven gebruik gemaakt van de WBSO.

Aanmelden
Aan de workshops zijn geen kosten verbonden. GeĂŻnteresseerden vinden meer informatie op d site www.senternovem.nl en kunnen zich daar ook aanmelden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per workshop. Men kan ook contact opnemen met Syntens op 088-444 0 444.