Gemeente Hattem

Piet Zoon voorgedragen als burgemeester van Raalte

Hattem, 27-3-2008 - Piet Zoon, burgemeester van Hatteem, is gisteravond door de raad van de gemeente Raalte unaniem voorgedragen als nieuwe burgemeester van Raalte. De raad wil graag dat P.A. Zoon zo spoedig mogelijk in Raalte wordt benoemd. De aanbeveling is door de gemeenteraad uitgebracht aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Piet Zoon, bij Koninklijk besluit van 20 november 2003 benoemd, is nu ruim 4 jaar burgemeester van Hattem. Daarvoor was hij, sinds 1987, gemeentesecretaris van Texel en statenlid van Noord-Holland voor de VVD.

Het kan verkeren
In zijn installatietrede 'het kan verkeren' in 2003 sprak Zoon over significante overeenkomsten tussen Texel en Hattem. Zo was er de gezamenlijke link met de Verkade-albums, het belang van de recreatief-toeristische sector en de bestuurlijke participatie 'op twee schaakborden'. Met betrekking tot Hattem doelde hij daarmee op de participatie van Hattem in de regio Noordoost Gelderland en de regio IJssel-Vecht. Onlangs heeft de minster van Binnenlandse Zaken het besluit genomen dat ook Hattem, als laatste incongruente gemeente, congruent moet worden. Dat betekent wat betreft de veiligheidsregio en de politieregio dat Hattem zal 'verhuizen' naar Gelderland.

IJssel-Vecht
Ook tussen Hattem en Raalte bestaat in ieder één duidelijke overeenkomst: de regio IJssel-Vecht. Op sociaal maatschappelijk gebied zal Hattem in de toekomst ongetwijfeld zijn banden met de regio blijven koesteren. Daar ook zal het contact met Zoon blijven bestaan. Immers, een van zijn nevenfuncties is lid van het algemeen en dagelijks bestuur van de regio IJssel-Vecht.