NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


NZa komt NVZ tegemoet: Geen dwangsom op verlate indiening productieafspraken
De Nederlandse zorgautoriteit (NZa) heeft ingestemd met latere aanlevering voor de productieafspraken voor 2008. De voorlopige, mogelijk eenzijdige nacalculatie over 2007, moet wél voor 1 april zijn ingediend.

Het inleveren van productieafspraken over 2008 is voor veel ziekenhuizen nu nog slecht mogelijk. Zij zijn immers nog in onderhandeling met zorgverzekeraars over de productie in het B-segment en het FB-budget, die onlosmakelijk met elkaar sa-menhangen. Omdat de NZa de budgetten niet goed had geschoond, kunnen zieken-huizen nog geen juiste hoogte van het FB-budget afspreken.

Begrip
De NZa heeft begrip getoond voor de vertraagde onderhandelingen over de productieafspraken. De zorgautoriteit heeft aangegeven de handhaving onder dwangsom niet op het indienen van de productieafspraken toe te zullen passen. Bij indiening van alleen de voorlopige nacalculatie 2007 vóór 1 april, zal de NZa dus geen last onder dwangsom opleggen. Tevens wijst de NZa in haar recente `Nieuwsbrief Vragen Cure (3)', op de mogelijkheid van eenzijdige indiening van de voorlopige nacalculatie. Hierover worden ziekenhuizen door de NZa formeel apart per brief geïnformeerd.


* pdf document NieuwsbriefVragenCureEditie3