Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (27/3)

TILBURG, 27 maart 2008

Buurtbewoners houden inbreker aan

TILBURG: Alerte buurtbewoners hebben gisteren aan het eind van de middag op de Atlasstraat een 22-jarige Hilvarenbeker aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een woninginbraak op de Tweede Sluisweg. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar mededaders.

Een 29-jarige Tilburger verklaarde dat hij gistermiddag zag dat een personenauto stopte bij een woning aan de Tweede Sluisweg. Hij zag ook dat een man uitstapte die naar de voorzijde van een woning liep en door de raampjes keek. De getuige vond het vreemd dat de man niet bij de voordeur aanbelde maar weer terug naar de auto liep en wegreed. De getuige stapte daarop in zijn auto en ging de buurt verkennen omdat hij het een en ander niet vertrouwde. Even later zag hij dat dezelfde auto weer, maar nu bij een andere woning, aan de Tweede Sluisweg gestopt was. De getuige zag dat er een inbraak gaande was, waarbij een dader vanuit de woning door een geopend raam een computerkast doorgaf aan een handlanger. De alerte buurtbewoner zette daarop zijn auto voor de vluchtauto van de inbrekers waardoor ze niet meer weg konden rijden. Hij riep iets naar de dieven waarop die snel de computerkast op de grond zetten en een weiland in renden. De getuige belde daarop een maat waarna ze met de auto samen gingen zoeken naar de daders. Op de Eindsestraat wenkte een voorbijganger die hen wees op een rennende jongeman op de Eindsestraat. De getuige herkende die knaap als zijde een van de inbrekers. Ze hebben de vluchter klem gereden, vastgepakt en vervolgens overgedragen aan de politie. Bij de bedoelde woning bleek dat een raam geforceerd. Er was diverse apparatuur gestolen. De bewoner, die in het pand als antikraak verblijft, heeft aangifte gedaan.

Politie treft hennepkwekerij aan in Tilburg Noord

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Kapelmeesterlaan een hennepkwekerij ontdekt. De bewoner, een 36 jarige Tilburger, werd aangehouden.

In twee ruimtes stonden in totaal 300 hennepplanten. De kwekerij is geruimd. Tegen de bewoner / exploitant is proces-verbaal opgemaakt. De politie ging naar de woning toe na een melding van een stroomstoring in de flat.

Openstaande geldboetes en drie nieuwe bekeuringen voor automobilist

TILBURG: De politie heeft woensdagavond omstreeks 19.45 uur op de Ringbaan West een 29-jarige man uit Poppel aangehouden omdat hij nog twee geldboetes had openstaan van 569,25 euro. De man kreeg een stopteken van de politie omdat hij in zijn auto niet handsfree aan het bellen was. Bovendien was de auto niet verzekerd. Ook was de APK keuring op 23 januari van dit jaar verlopen te zijn.

Rijder onder invloed aangehouden

OISTERWIJK: De politie heeft vannacht op de Sprendlingenstraat omstreeks 02.40 uur een 40-jarige man uit Kaatsheuvel betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 365 ugl, terwijl 220 ugl maximaal is toegestaan. De verdachte verklaarde vier glazen Leffe en één biertje gedronken te hebben. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Winkeldievegge aangehouden in supermarkt
TILBURG: Woensdagmiddag is in de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat een 16-jarig Tilburgs meisje betrapt op winkeldiefstal. De dievegge had een lipgloss in haar linkermouw gedaan en niet afgerekend bij de kassa. De zaak wordt voorgelegd bij het Veiligheidshuis afd. Jeugd.

Politie zoekt getuigen beroving Stuivesantplein

TILBURG: Woensdagochtend 26 maart werd rond 07.15 uur een 26-jarige man het slachtoffer van een beroving. Hij fietste over het Stuivesantplein toen twee onbekende mannen hem belaagden. Er volgde een worsteling. Het slachtoffer moest zich gewonnen geven toen een van de daders een mes trok en hem bedreigde. Daarna werd de kleding van het slachtoffer doorzocht. De straatrovers stalen een geldbedrag uit de portemonnee van het slachtoffer en kozen daarna het hazenpad in de richting van de Leen Herenstraat. De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale beroving. Het rechercheteam denkt daarbij onder meer aan hondenbezitters die elke dag, dus ook woensdagmorgen, hun dier in deze omgeving uitlaten en wellicht iets verdachts gezien hebben. Zij kunnen bellen met het Landelijk telefoonnummer Politie via 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk