Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Happening Jong Oost-Watergraafsmeer zeer geslaagd

27 maart 2008
Op donderdag 20 maart presenteerde stadsdeel Oost-Watergraafsmeer op ludieke wijze het Actieplan Jong Oost-Watergraafsmeer in het Montessori College Oost. Het eerste exemplaar van het boekje werd door stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet overhandigd aan Felice Suér van Dynamo.

De coördinator van het SchoolBuurtWerk bleek onverslaanbaar in de Jong-quiz en werd daarom met haar project even in het zonnetje gezet. Na een workshop 'Jong Leren' voor de hele zaal door twee professionele jongleurs van circus Kristal en een spetterend optreden van de Kids van Oost ondertekenden alle aanwezigen het Convenant Jong.

workshop 'jong leren'

Partners

Hierop konden alle aanwezige partners aangeven welke bijdrage zij willen leveren voor de jeugd in Oost-Watergraafsmeer, van schone straten om in te spelen, tot een veilige buurt, van goed onderwijs tot de schouders martin verbeet eronder, ouders sterker maken, bruggen bouwen en een bijdrage aan activiteiten voor brede talentontwikkeling. Het stadsdeel hoopt dat door dit convenant niet alleen de bestuurders van de onderwijs-, welzijns-, zorg- en buurtinstellingen zich gebonden voelen aan Jong Oost-Watergraafsmeer, maar dat de medewerkers van deze organisaties dat ook doen. Zij komen de jeugd tenslotte dagelijks tegen in hun werk.

Actieplan Jong Oost-Watergraafsmeer 2007-2010

Met Jong Oost-Watergraafsmeer 2007-2010 presenteert stadsdeel Oost-Watergraafsmeer samen met haar partners op het terrein van jeugd, wat zij de komende periode wil bereiken voor de jeugd in het stadsdeel. Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer heeft namelijk duidelijke ambities als het gaat om het verbeteren van kansen voor de jeugd in het stadsdeel. Met de presentatie van het Actieplan Jong Oost-Watergraafsmeer heeft zijn alle actiepunten op een rij gezet en is zichtbaar gemaakt hoe het stadsdeel resultaat wil boeken. Jong Oost-Watergraafsmeer 2007-2010 is tot stand gekomen in samenwerking met een groot aantal partners op het gebied van jeugd.

dans